D'hoore voegt omniumbrons toe aan achtervolgingszilver in Hongkong

  Hongkong was het toneel van de 3e van 6 wereldbekermanches baanwielrennen van het seizoen. België kaapte 2 medailles weg: zilver voor de vrouwenachtervolgingsploeg en brons voor Jolien D'hoore in het omnium. Lees hieronder over alle prestaties van de Belgische pistiers.

  Fase per fase

  1. 13 uur 20. Jolien D'hoore verovert brons in omnium. Jolien D'hoore heeft de WB-manche in Hongkong met een positieve noot voor de Belgen afgesloten: ze veroverde brons in het omnium. D'hoore won de scratch en deed daar nog een 8e plaats op de tempowedstrijd en twee zesde plaatsen in de afvalling en de puntenkoers bij. Ze begon aan de afsluitende puntenkoers als 4e en haalde daarin dus het podium. Met een totaal van 106 punten strandde ze op 5 punten van het goud. De Japanse Yumi Kajihara was de beste, met evenveel punten als de Portugese Maria Martins. .
  2. 12 uur 11. De Ketele en De Vylder rijden naar 6 in ploegkoers. De ploegkoers is een spektakelrijk event, maar die in Hongkong was dat nog een beetje meer. Heel wat plotwissels, valpartijen en wisselende leiders. Finaal pakte Duitsland een ronde, wat goud opleverde. Nieuw-Zeeland won de laatste spurt, waardoor het het zilver wegkaapte voor de neus van Groot-Brittannië. Duitsland had 52 punten, Nieuw-Zeeland 38 en Groot-Brittannië 33. België - met Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder - reed naar de zesde plaats met 18 punten.
  3. 10 uur 54. Degrendele snel out in keirin. Nicky Degrendele kan voorlopig niet aanknopen met de successen, ook niet in het keirin. Net als in Glasgow 3 weken geleden overleefde ze de herkansingen niet. .
  4. 01-12-2019.
  5. 16 uur 24. Lotte Kopecky en Shari Bossuyt zijn 5e geworden in de ploegkoers op de WB-manche in Hongkong. De zege was voor de Denen Julie Leth en Trine Schmidt met 31 punten. De Belgen bleven steken op 13 punten. Lindsay De Vylder werd achtste in het omnium. Hij finishte als 12e in de scratch, 5e in de tempokoers, 11e in de afvalling en 8e in de puntenkoers. Gilke Croket werd 11e in de scratch na een eliminatie in de tweede reeks. Nicky Degrendele raakte via de kwalificaties niet in de 1/16e finales van de sprint.
  6. 30-11-2019.
  7. 13 uur 40. 4'20"497. De Belgische ploegenachtervolgsters hebben in Hongkong een zilveren medaille veroverd. In de finale knalden de vier vrouwen naar een nationaal record. Begin deze maand nog zetten ze het Belgisch record op 4'21"097, nu deden ze 6 tienden beter. Nieuw-Zeeland kloppen lukte niet voor België, maar met deze 2e plaats sprokkelt ons land wel belangrijke punten met het oog op Tokio.
  8. 11 uur 04. Ticket voor finale ploegenachtervolging. Jolien D'hoore, Lotte Kopecky, Gilke Croket en Shari Bossuyt hebben een ticket bemachtigd voor de finale van de ploegenachtervolging. Het Belgische kwartet reed de snelste tijd in de eerste ronde (4'22"246) en neemt het in de finale op tegen Nieuw-Zeeland, dat zicht plaatste met 4'24"999. De Belgische vrouwenploeg verbeterde begin deze maand nog het eigen nationale record met een tijd van 4'21"097.
  9. 29-11-2019.
  10. 12 uur 28. 8 Belgen in Hongkong. Hongkong is de 3e Wereldbeker baanwielrennen van het seizoen. 8 Belgen zijn overgevlogen: 6 vrouwen en 2 mannen. De achtervolgingsploeg bij de vrouwen wil punten sprokkelen om zich te plaatsen voor Tokio, Nicky Degrendele doet hetzelfde op de keirin en de sprint en Kenny De Ketele en Lindsay De Vylder richten zich op de fond-nummers.