Degrendele (5e) grijpt naast medaille op EK baanwielrennen

  Op de 4e dag van het EK baanwielrennen hebben de Belgen gestreden voor wat ze waard waren. Nicky Degrendele eindigde 5e in de keirin, terwijl Rune Herregodts 6e werd in de individuele achtervolging. In de puntenkoers moesten Gerben Thijssen (11e) en Annelies Dom (19e) vrede nemen met verre ereplaatsen. 

  Fase per fase

  1. 21 uur 44. Oranje feestje. De toeschouwers vieren feest, want Harrie Lavreysen is naar de Europese titel gesneld in de keirin bij de mannen. Matthijs Buchli maakte het Nederlandse feestje compleet met brons.
  2. 21 uur 32. Degrendele strandt op 5e plaats in finale.

   Degrendele strandt op 5e plaats in finale

  3. 21 uur 31. Degrendele wordt 5e in de keirin. Geen medaille voor Nicky Degrendele. Onze landgenote reageerde meteen op een versnelling van de Nederlandse Braspennincx. Toen Degrendele wou opschuiven, vloog de Duitse Friedrich haar voorbij. Degrendele probeerde zich te positioneren, maar dook pas als 4e de slotronde in. Ze moest uiteindelijk vrede nemen met de 5e plaats. Goud was voor titelverdedigster Mathilde Gros.
  4. 21 uur 29. Degrendele straalt vertrouwen uit. Renaat Schotte.
  5. 21 uur 23. Degrendele is nu aan zet. De finalistes van de keirin staan klaar. Legt Nicky Degrendele een eerste medaille in het Belgische EK-mandje?
  6. 21 uur 18. Van Schip komt net tekort voor Europese titel in puntenkoers.

   Van Schip komt net tekort voor Europese titel in puntenkoers

  7. 21 uur 17. Coquard is Europees kampioen voor Van Schip. Wat een zinderende finale! Van Schip lanceert de sprint krachtig in zijn ultieme gooi naar goud. Maar Coquard glipt mee in zijn slipstream en gaat in de slotmeters op en over de thuisfavoriet. Goud voor Coquard, zilver voor Van Schip. Volikakis is bijzonder blij met zijn bronzen plak. Gerben Thijssen eindigt 11e.
  8. 21 uur 13. Puntenkoers: Van Schip op 3 punten van Coquard. Van Schip is helemaal rondgegaan en nadert tot op 3 punten van leider Bryan Coquard. We zitten in de slotfase van de puntenkoers.
  9. 21 uur 06. Op 20 rondes van het einde doet Jan-Willem Van Schip een gooi naar goud. Hij krijgt 2 gezellen mee, maar die steken voorlopig geen handje toe. Van Schip moet het allemaal alleen forceren.
  10. 21 uur 02. We kunnen nu al concluderen dat Gerben Thijssen een intelligente race gereden heeft. Renaat Schotte.
  11. 20 uur 59. Thijssen neemt de sprint voor zijn rekening en stijgt naar de 5e plaats in het puntenklassement. De bronzen medaille is nog mogelijk.
  12. 20 uur 57. Het publiek gaat uit zijn dak wanneer wereldkampioen Van Schip een geweldige versnelling uit zijn dijen schudt. Coquard pikt aan en ligt op koers voor de Europese titel. We zijn voorbij halfweg.
  13. 20 uur 56. Puntenkoers: Thijssen heeft al 2 bonusrondes . In de sprints sprokkelde Gerben Thijssen nog geen punten in deze puntenkoers. Maar onze landgenoot veroverde wel al 2 baanrondes. Daardoor blijft hij in de running voor eremetaal.
  14. 20 uur 44. VIDEO: Confalonieri wint puntenkoers, Dom is 19e.

   VIDEO: Confalonieri wint puntenkoers, Dom is 19e

  15. 20 uur 04. Confalonieri volgt zichzelf op. In de puntenkoers is de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri een Europese titel rijker. Ze haalde het voor de Wit-Russische Sjarakova en de Oekraïense Solovej. Onze landgenote Annelies Dom bleef puntenloos en eindigde 19e op 21 deelnemers. De slotfase werd ontsierd door een zware valpartij.
  16. 19 uur 35. Ermenault beste achtervolger. De Fransman Corentin Ermenault heeft net als 3 jaar geleden de Europese titel veroverd in de individuele achtervolging. De Duitser Domenic Weinstein maakte geen schijn van kans tegen Ermenault, die tijdens de kwalificaties een nieuw Frans record op de tabellen zette. Het brons viel ten prooi aan de Zwitser Stefan Bissegger.
  17. 19 uur 14. VIDEO: Degrendele plaatst zich voor de keirin-finale.

   VIDEO: Degrendele plaatst zich voor de keirin-finale

  18. 19 uur 08. Degrendele (keirin) wint haar halve finale. Ze heeft haar finaleticket te pakken. Nicky Degrendele ging in de slotronde op en over de Duitse Friedrich en gooide als eerste haar voorwiel over de streep. Om 21.25u strijdt Degrendele voor goud op de keirin.
  19. 18 uur . Herregodts: "Nog kansen om BR te verbeteren".

   Herregodts: "Nog kansen om BR te verbeteren"