Tornados komen net tekort voor medaille, Cheetahs eindigen 7e in finale

  Morgen wordt nog de marathon afgewerkt, maar vandaag staan de laatste finales op het programma in het olympisch atletiekstadion. Nederland zag hoe Sifan Hassan toch nog een 2e gouden medaille sprokkelde. De Belgian Cheetahs werden in de finale van de 4x400 meter 7e, de Tornados 4e.

  Het waren de Belgian Cheetahs die met een leuk dansje en de nodige ambities begonnen aan hun olympische finale. Van den Broeck opende stevig, maar zakte aan het einde van haar beurt wat terug. Ze wisselde uiteindelijk met Vervaet als 7e.

   

  Een 5e plaats leek lange tijd voor het grijpen te liggen, maar zowel Couckuyt als Laus kon geen terrein meer goedmaken. De Cheetahs zakten in de laatste meters nog terug naar de 7e plek, maar ze liepen wel een Belgisch record.

   

  Goud was er voor de VS waar Allyson Felix een 11e medaille pakte in haar carrière. Ze was met 10 medailles al de atlete met het meeste olympische eremetaal op haar palmares. Polen en Jamaica mochten mee het podium op.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Tornados vallen net naast het podium

  Een kwartiertje later waren de Tornados aan zet. Doom (44"94) mocht in eerste positie beginnen en slaagde erin om Botswana en Trinidad en Tobago bij te benen. Jonathan Sacoor nam als 3e over, maar verloor enkele plekjes aan onder meer Nederland en de VS. Hij liep in 44"08 nochtans de snelste tijd van alle mannen.

   

  Dylan Borlée (44"68) bracht de schwung er weer in en gaf de Tornados zelfs weer uitzicht op een medaille. Kevin Borlée (44"18) deed er nog alles aan om Botswana en Nederland bij te benen, maar slaagde daar net niet meer in. 

   

  Geen medaille, maar net als voor de Cheetahs wel een Belgisch record. Een prestatie om trots op te zijn, maar opnieuw net geen medaille voor de Tornados.

   

  Net als bij de vrouwen pakte de VS goud voor Nederland en Botswana.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Olympisch record Ingebrigtsen, goud Hassan en Lasitskene

  Naast de 4x400 meter stonden er nog enkele topnummers op het programma:

   

  • In de 10,000 meter was er goud voor de Nederlandse Sifan Hassan. Ze snelde in de laatste 200 meter weg van de Bahreinse Gezahegne en de Ethiopische Gidey.

  • Ook bij de mannen stond er met de 1,500 meter nog een loopnummer op het programma. Jakob Ingebrigtsen snelde in een tijd van 3'28"32 naar de gouden medaille én een olympisch record.

  • In het hoogspringen raakte de Russische Maria Lasitskene als enige over de 2,04 meter. Goud voor de wereldkampioene van 2019 in Doha.

  • Tot slot was er ook nog het speerwerpen. Daar zorgde de Indiër Chopra voor de eerste gouden medaille ooit voor India in de atletiek. 

  Atletiek, dag 9

  1. 15 uur 34. Sacoor: "Ik werd gewoon naar huis gelopen in de laatste rechte lijn".

   Sacoor: "Ik werd gewoon naar huis gelopen in de laatste rechte lijn"

  2. 15 uur 32. Doom: "Beetje dubbel gevoel met die 4e plek".

   Doom: "Beetje dubbel gevoel met die 4e plek"

  3. 15 uur 28. Kevin Borlée: "We gaan alsmaar sneller, maar zijn opnieuw 4e".

   Kevin Borlée: "We gaan alsmaar sneller, maar zijn opnieuw 4e"

  4. 15 uur 25. Dylan Borlée: "Voor atleten die zoveel hebben afgezien, is dit heel hard".

   Dylan Borlée: "Voor atleten die zoveel hebben afgezien, is dit heel hard"

  5. 15 uur 08. Lasitskene verovert het goud in het hoogspringen.

   Lasitskene verovert het goud in het hoogspringen

  6. 15 uur 07. De allerlaatste dag in het olympisch atletiekstadion zit erop. Morgen komen Koen Naert, Dieter Kersten en Bashir Abdi nog in actie op de marathon. Valt er dan nog een medaille uit de lucht? Dat weten we vannacht. .
  7. 15 uur 05. Goud Lasitskene. Lasitskene bewijst nog eens dat ze de allerbeste hoogspringster is ter wereld. De wereldkampioene van Doha in 2019 heeft het goud beet. Zilver is er voor McDermott en Machoetsjich pakt brons.  .
  8. 15 uur 01. McDermott net niet! Dit is bijzonder jammer voor de Australische, ze raakt net niet over de 2,04 meter. Ze barst nadien in tranen uit, maar is ongetwijfeld ook gelukkig met het zilver. .
  9. 15 uur 01. We ronden een aangename atletieknamiddag met de allerlaatste springsters. Lasitskene lijkt op weg naar goud, ze gaat over 2,04 meter. .
  10. 15 uur . Was Kevin helemaal fit geweest, dan zat er misschien wel brons in. . Kris Meertens.
  11. 14 uur 59. Belgian Tornados lopen naar 4e plaats in de finale van de 4x400m, goud voor de VS.

   Belgian Tornados lopen naar 4e plaats in de finale van de 4x400m, goud voor de VS

  12. 14 uur 57. Belgisch record. Er valt niets verkeerds te zeggen over de prestatie van de Tornados. Net als bij de Cheetahs is er ook nu weer een Belgisch record. De VS pakt overigens goud voor Nederland en Botswana. .
  13. 14 uur 57. Kevin Borlée sterft in de laatste meters, opnieuw een 4e plaats voor de Belgen. Een geweldige prestatie van onze Tornados, net geen eremetaal.  .
  14. 14 uur 56. Dylan Borlée maakt terrein goed en gaat meegeven met zijn broer. Wat zit er nog in de tank? .
  15. 14 uur 55. Doom geeft goed mee met Sacoor. België in 4e positie. De VS, Trinidad en Tobago en Botswana hebben een klein kloofje.  .
  16. 14 uur 54. Doom houdt best goed stand, maar Botswana en Trinidad en Tobago komen langszij.  .
  17. 14 uur 54. Start! Doom schiet uit de startblokken uit de buitenbaan. .
  18. 14 uur 51. Zwakke teams zien niet we niet bij de voorstelling. De Tornados staan voor een loodzware opdracht. Doom opent onze race! .
  19. 14 uur 47. 4x400 meter. Daar zijn onze Tornados! Doen onze mannen beter dan de Cheetahs?  .