• home
 • video
 • pas verschenen

  Corona treft Real Madrid, nu test ook coach Zidane positief

  Ondanks de komst van de verschillende vaccins laat de coronapandemie het gewone leven - ook in de sport - nog helemaal niet toe. Niet alleen bij ons, maar ook in Europa en elders in de wereld staan de lichten nog op rood tot donkerrood. Wij geven je hier de belangrijkste updates van de impact op de sportwereld.

  Fase per fase

  1. 12 uur 56. Real Madrid-coach Zidane besmet. Real Madrid, de laatste weken in een dipje, zal zijn wedstrijd van morgen (tegen Deportivo Alaves) zonder coach Zinédine Zidane moeten afwerken. De Franse coach is besmet met het coronavirus, dat laat de Spaanse club weten. Real staat momenteel tweede in La Liga, met zeven punten achterstand op stadsrivaal Atletico. .
  2. 22-01-2021.
  3. 23 uur 13. 25 besmettingen na Mexicaanse topper. Na het competitieduel van zaterdag in de Mexicaanse hoogste klasse tussen de topclubs Monterrey en Club America (1-0) hebben 25 personen van beide teams, onder wie 14 voetballers, positief getest op het coronavirus. Bij Monterrey staat de teller op 11 spelers en 8 coaches of medewerkers. Bij Club America gaat het om 3 spelers, een coach en twee medewerkers. Ook de Mexicaanse nationale doelman Guillermo Ochoa (ex-Standard) is besmet. Volgens Club America heeft Monterrey niet voldoende maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan, aangezien voor de aftrap al enkele spelers positief getest hadden. De eerstvolgende wedstrijden van beide clubs worden alvast uitgesteld. De Mexicaanse liga wil het aantal testen bij alle clubs opvoeren .
  4. 15 uur 40. Agüero, die al in quarantaine zat, test positief. Sergio Agüero heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft de Argentijnse aanvaller van Manchester City zelf laten weten op Twitter. Een tiental dagen geleden ging Agüero in zelfisolatie na contact met een persoon die besmet was met het coronavirus. Hij legde toen een negatieve test af, maar bij een nieuwe test blijkt hij nu toch positief.  "Ik had enkele symptomen en ik volg het advies van de dokter om te herstellen", aldus Agüero.    Manchester City is één van de zwaarst getroffen teams in de Premier League, sinds Kerstmis legden minstens 9 spelers een positieve coronatest af. Behalve Agüero raakten ook Gabriel Jesus, Kyle Walker, Ederson, Ferran Torres, Eric Garcia, Scott Carson, Cole Palmer en Tommy Doyle besmet met het coronavirus. Door blessureleed kent Agüero een moeilijk seizoen. Hij trad tot dusver in slechts negen wedstrijden aan. Daarin scoorde hij twee keer. .
  5. 21-01-2021.
  6. 07 uur 50. Tokio 2021 reduceert deelnemers aan ceremonies drastisch. Midden de wereldwijde coronapandemie wil Tokio - een jaar na datum - veilige Spelen organiseren. Daarvoor neem het enorme maatregelen. Vandaag deelde de organisatie mee dat het de deelnemers aan de openings- en sluitingsceremonie drastisch zou beperken. Volgens het dagblad Yomiuri Shimbun zouden er ongeveer 6.000 atleten mogen meedoen aan de openingsceremonie op 23 juli, terwijl er zo'n 11.000 olympische atleten in Japan verwacht worden. De organisatie bespreekt de cijfers nog, maar de krant weet dat door de strenge coronaregels meer niet mogelijk zal zijn: de atleten mogen maar 5 dagen voor hun competitie aankomen in het Olympische Dorp en 2 dagen na hun competitie moeten ze weer weg zijn. Door de groeiende besmettingen in Japan en wereldwijd worden trouwens opnieuw vragen gesteld bij de inrichting van de Spelen. Een belangrijk minister liet verstaan dat er geen taboes mogen zijn, een ex-vicevoorzitter van het IOC suggereerde dat de Verenigde Naties zich moeten uitspreken over de organisatie. Premier Suga verklaarde vandaag dat de Spelen zullen doorgaan en hij er alles aan zal doen om de Spelen veilig te organiseren. .
  7. 07 uur 43. 4 nieuwe besmettingen op Australian Open. De gezondheidsautoriteiten in de staat Victoria hebben vandaag meegedeeld dat er nog eens 4 nieuwe besmettingen zijn bij de deelnemers aan de Australian Open, onder wie 1 speler. Ze benadrukken dat er daar nog kunnen bijkomen, terwijl het testen voortduurt. Op de chartervluchten van vorige week richting Melbourne voor de Australian Open (8-21 februari) werden nu al in totaal 9 besmettingen vastgesteld. "De 4 nieuwe gevallen zitten veilig in hotelquarantaine", luidt het. De passagiers van 3 chartervluchten zijn in een harde quarantaine van 14 dagen gezet, onder wie meer dan 70 spelers. "Ik denk dat de positieve gevallen besmet raakten voor ze op het vliegtuig stapten. De komende dagen moet blijken of er op het vliegtuig ook besmettingen zijn gebeurd." Ondertussen gaan er lokaal geluiden op om de boel helemaal af te gelasten. Veel Australiërs stellen zich vragen over de organisatie, waarbij 1.200 spelers en hun entourage worden ingevlogen, terwijl duizenden Australiërs wereldwijd gestrand zijn door de pandemie. .
  8. 18-01-2021.
  9. 11 uur 09. 2 positieve gevallen bij AC Milan. AC Milan, de koploper in de Serie A, kan voorlopig geen beroep doen op de Turkse middenvelder Hakan Calhanoglu en de Franse verdediger Theo Hernandez. Het duo testte gisteren positief op het coronavirus. Beide spelers, twee vaste waarden in de ploeg van Stefano Pioli, zijn asymptomatisch en hebben zich thuis geïsoleerd. Ze missen alvast de verplaatsing van maandag naar Cagliari. Alle andere spelers van Milan, onder wie Alexis Saelemaekers, testten negatief. .
  10. 17-01-2021.
  11. 17 uur 23. Berti Vogts (ex-coach Duitsland) roept UEFA op EK uit te stellen tot winter. Voormalig Duits bondscoach Berti Vogts heeft verklaard "stomverbaasd" te zijn dat de UEFA er niet aan denkt Euro 2020, dat vorig jaar al werd uitgesteld door de coronacrisis, nog eens uit te stellen tot eind 2021. "Ik ben verbaasd dat we niets horen van de UEFA", stelt Vogts in een column voor de website T-Online. "Als voormalig bondscoach roep ik de UEFA op: verzet het EK naar het einde van het jaar. Reageer nu. Als we nog lang wachten, is het te laat." Euro 2020 verhuisde naar 11 juni tot 11 juli 2021. Intussen worden de vaccins overal in Europa uitgerold, maar een vol stadion op het EK lijkt een utopie te zullen worden. Vogts gaf in zijn column ook aan dat het EK niet meer in 12 verschillende landen zou gespeeld mogen worden. "Er zou gekozen moeten worden voor 1 land waarin het coronavirus onder controle is." "Stel je voor dat een topwedstrijd tussen Duitsland en Frankrijk op een EK gespeeld zal worden voor lege tribunes. Dat is toch niet mogelijk. Niemand zou ernaar kijken op tv." .