• home
 • video
 • pas verschenen

  Coronablog: Schaatsers kunnen voor WK terecht in Heerenveen

  De coronacrisis is verre van over, integendeel. Het virus kleurt Europa rood tot donkerrood en ook elders in de wereld slaat het genadeloos toe. Dat heeft een enorme impact op de sportwereld. Wij geven je hier de laatste updates mee.

  Fase per fase

  1. 17 uur 30. WK schaatsen verplaatst naar Nederland. Het WK afstanden op de langebaan, dat in februari 2021 zou plaatsvinden in Peking, is verplaatst naar Thialf in Heerenveen. Het evenement wordt georganiseerd van 11 tot en met 14 februari. De internationale schaatselite is dan al enkele weken in Friesland vanwege het EK allround en sprint en twee wereldbekers die in januari worden afgewerkt. Het bestuur van de Internationale Schaatsunie ISU ging dinsdag akkoord met de verhuizing van het WK naar Nederland. Recent werd vanwege de coronacrisis de Wereldtitelstrijd in Peking geschrapt, die gold als testevenement voor de Winterspelen van 2022. De ISU moest op zoek naar een alternatieve locatie en kwam in overleg met de Nederlandse bond en House of Sports in Heerenveen terecht. .
  2. 24-11-2020.
  3. 09 uur 06. Braziliaanse voetbalvedette Marta test positief. De Braziliaanse voetbalster Marta heeft een coronabesmetting opgelopen. Ze mist daardoor een dubbele oefeninterland tegen Ecuador. De 34-jarige Marta geldt als een van de allerbeste voetbalspeelsters ooit en wordt vaak de vrouwelijke Ronaldinho genoemd. Zes keer, een record, werd de aanvalster verkozen tot Wereldvoetbalster van het Jaar (2006-2010, 2018). De speelster van Orlando Pride mist door de positieve coronatest de 2 vriendschappelijke matchen van Brazilië tegen Ecuador, op 27 november en 1 december in Sao Paulo. .
  4. 22-11-2020.
  5. 19 uur 55. Tropicale Amissa Bongo uitgesteld. Vanwege de bekende redenen is de Tropicale Amissa Bongo (18-24 januari) uitgesteld naar later in 2021. De rittenkoers in Gabon zou door het wegvallen van de koersen in Australië de eerste officiële profkoers van het jaar zijn, maar die eer is nu voor de Ronde van San Juan weggelegd. Gisteren lieten de Argentijnse autoriteiten weten dat de Ronde van San Juan ondanks alles gewoon kan doorgaan, van 24 tot 31 januari. Vorig jaar was Remco Evenepoel er eindwinnaar. .
  6. 15 uur 44. Carcela mist het duel tegen Eupen. Standard-vleugelspeler Mehdi Carcela heeft positief getest op het coronavirus. Hij behoort niet tot de selectie die zaterdag Eupen ontvangt op de 13e speeldag van de Jupiler Pro League. Ook de Europa League-match van volgende week donderdag tegen Lech Poznan dreigt Carcela te missen. Carcela, die door Standard-coach Philippe Montanier geregeld op de bank wordt gezet, kwam dit seizoen tot dusver in 11 wedstrijden in actie.    Standard werd de voorbije weken geteisterd door het coronavirus. Eerder testten Collins Fai, Konstantinos Laifis, Damjan Pavlovic, Eden Shamir, Moussa Sissako, Abdoul Fessal Tapsoba, Maxime Lestienne, Nicolas Raskin en Michel-Ange Balikwisha positief. .
  7. 19-11-2020.
  8. 16 uur 30. Franse sportstadions blijven tot eind dit jaar leeg. President Emmanuel Macron heeft de maatregel om publiek te weren bij sportwedstrijden met een maand verlengd. In Frankrijk zullen nog minstens tot 1 januari geen toeschouwers welkom zijn in de sportstadions. "Een terugkeer van toeschouwers is niet mogelijk in december gezien de recente schommelingen in het aantal COVID-19-patiënten in Frankrijk", zei Macron tijdens een digitale conferentie. .
  9. 16 uur 25. Marseille-Nice uitgesteld. Het duel tussen Marseille (4e in de stand) en Nice (8e) van komende zaterdag is uitgesteld, omdat meer dan 10 spelers van Nice positief getest hebben op het coronavirus. Voor Marseille is het al de 3e wedstrijd dit seizoen die uitgesteld wordt door coronabesmettingen bij de tegenstander. Het uitgestelde duel tegen Saint-Etienne werd al ingehaald. Voor de match tegen Lens is er nog geen nieuwe datum. .
  10. 13 uur 47. Noorse gezondheidsbaas wil het internationaal voetbal een halt toeroepen. Bjorn Guldvog, het hoofd van de Noorse gezondheidsdienst, wil stappen ondernemen om het internationaal voetbal in Europa stop te zetten. Guldvog zei in de Noorse media te twijfelen of het gezondheidsprotocol dat de UEFA installeerde, de spelers en staf van teams voldoende beschermt. "We zien toch steeds meer coronabesmettingen bij clubs", liet hij noteren. Guldvog nam intussen contact op met de UEFA en de Noorse voetbalbond (NFF) om zijn bekommernissen te bespreken. Afgelopen zondag moest de Noorse nationale ploeg haar Nations League-duel in Roemenië nog afzeggen, nadat de gezondheidsautoriteiten in Noorwegen het team hadden bevolen in quarantaine te gaan na de positieve coronatest van international Omar Elabdellaoui. Woensdag zullen de Noren tegen Oostenrijk aantreden met een volledig nieuw elftal. .
  11. 11 uur 49. Nederland reist zonder positieve Babel naar Polen. Nederland gaat zonder Ryan Babel naar Polen voor de laatste groepswedstrijd in de Nations League. De aanvaller van het Turkse Galatasaray is besmet met het coronavirus en blijft achter in Nederland. Babel haakte zondag vlak voor het duel met Bosnië en Herzegovina al af, omdat hij klachten had. Een sneltest leverde toen een positieve uitslag op en bij de coronatest die alle spelers en stafleden gisteren ondergingen, testte Babel ook positief. Alle andere testen waren negatief. Bondscoach Frank de Boer roept geen vervanger op voor Babel en vliegt dinsdag na de training en persconferentie in Zeist met 22 spelers naar Polen. Oranje moet morgenavond winnen van de Polen om zich te kunnen plaatsen voor de finaleronde van de Nations League. De ploeg van De Boer is ook afhankelijk van het resultaat van koploper Italië in Sarajevo tegen Bosnië. .
  12. 06 uur 25. Weekrecord in Premier League: 16 positieve gevallen. Tijdens de laatste testronde op Covid-19 in de Premier League hebben 16 stalen een positief resultaat opgeleverd. Dat is een record voor de Engelse competitie. De testen werden afgenomen tussen maandag 9 november en zondag 15 november. Van de 1.207 gecontroleerde spelers en stafleden bleken er 16 besmet met het coronavirus. Het vorige weekrecord in de Premier League was 10 besmettingen (tussen 21 en 27 september). Wie positief testte, moet zich 10 dagen isoleren. De Premier League geeft geen namen vrij van betrokkenen. .
  13. 17-11-2020.