Ga naar de inhoud

Coronablog: Valentino Rossi en Federica Pellegrini hebben positief getest

 do 15 oktober 2020 19:07

Het coronavirus zet Europa weer flink in brand en ook op andere plaatsen in de wereld houdt de pandemie nog lelijk huis. Wat zijn de gevolgen in de sportwereld? De laatste updates lees je hier.

coronavirus in de sport

21:48

Personeelslid Zulte Waregem legt positieve test af

Een personeelslid van Zulte Waregem heeft een positieve test afgelegd op Covid-19. "Voorlopig zijn er geen positieve gevallen bij de spelers en sportieve omkadering. Er was geen contact tussen het personeel uit het stadion en de A-kern", zo maakte Essevee bekend op de clubwebsite.


"De betrokken collega ging meteen in quarantaine en de clubleiding nam meteen de nodige maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan", klinkt het. "De kantoren gaan tot nader order dicht, ook de Essevee Shop blijft gesloten. De wedstrijdorganisatie voor de ontmoeting van zondag tegen Antwerp komt niet in het gedrang. De nodige personen worden getest en alle voorzorgsmaatregelen worden aangescherpt."


20:46

Ook zwemster Pellegrini heeft corona

Zwemster Federica Pellegrini heeft op Instagram bekendgemaakt dat ze positief getest heeft op het coronavirus. "Gisteren had ik veel pijn", zei Pellegrini in een emotionele video. "Uit een test blijkt dat ik besmet ben met het coronavirus."


Pellegrini telt een olympische titel, Europese titels en wereldtitels in het zwemmen. Normaal gezien was ze klaar om af te reizen naar de International Swimming League in Boedapest, waar ook de afscheidnemende Pieter Timmers van de partij is. Maar de Italiaanse zwemster moet in de plaats daarvan in quarantaine uitzieken.

20:02

Geen publiek in Superprestige Merksplas

De Superprestige veldrijden in Merksplas moet het op 21 november zonder publiek en vips stellen. Aanvankelijk was het de bedoeling een beperkt aantal bezoekers en vips uit te nodigen. Na overleg met de gemeente Merksplas en de provincie Antwerpen wordt echter van dat plan afgezien.


 "De dramatisch stijgende coronacijfers zorgen voor te veel onzekerheid", klinkt het in een persbericht. "Eén ding staat vast: wij willen voor alle renners een veilige wedstrijd kunnen organiseren. Wij bereiden ons nu volop voor om op 21 november alle wedstrijden zonder publiek - zowel de jeugdcrossen als de professionele wedstrijden - te kunnen laten doorgaan."

19:08

Valentino Rossi test positief op Covid-19

Valentino Rossi, 7-voudig wereldkampioen MotoGP, is besmet geraakt met het coronavirus. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op zijn sociale media. De 41-jarige Italiaan zal dit weekend daardoor niet kunnen starten in de GP van Aragon. 


Jammer genoeg voelde ik me vanochtend niet goed", aldus Rossi. "Ik had pijn in mijn botten en had wat koorts. Ik belde dan ook meteen de dokter, die me twee keer testte. De snelle PCR-test bleek negatief, net als de test die ik dinsdag aflegde. Maar de tweede test was helaas wel positief."


De 41-jarige Valentino Rossi werd tijdens zijn carrière 7 keer wereldkampioen in de koninginnenklasse van de motorsport. Daarnaast heeft hij ook nog wereldtitels in de 125cc (1997) en de 250cc (1999) op zijn palmares. 

19:07
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17:22

Voorlopig geen schaatsmarathons voor Swings

Tegenvaller voor Barts Swings, want de Nederlandse schaatsbond heeft de eerste drie wedstrijden van de marathoncompetitie geschrapt. Dat is een gevolg van de aangescherpte maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.


Bart Swings gebruikt de marathons in het begin van het seizoen meestal om in het juiste ritme te komen. Traditioneel wordt de eerste wedstrijd in Amsterdam gehouden. Swings werd al eens als winnaar gehuldigd.

17:19

KVM-verdediger Bushiri is besmet

KV Mechelen heeft bekendgemaakt dat Rocky Bushiri positief getest heeft op het coronavirus. De verdediger is meteen in quarantaine gegaan en wordt volgende week opnieuw getest.

 

"Rocky heeft op dit moment geen ziektesymptomen, maar zoals het protocol het voorschrijft wordt de rest van de A-kern na 5 dagen, maandag dus, opnieuw getest", meldt KV Mechelen


17:18
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14/10/20
21:54

4 Parma-spelers besmet

In de Serie A is Parma het volgende team dat in de greep is van het coronavirus. De club heeft bekendgemaakt dat 4 spelers een positieve test hebben afgelegd. 1 van hen heeft lichte symptomen, de andere 3 zijn asymptomatisch. 


Het kwartet is in quarantaine geplaatst. Alle andere spelers hebben negatief getest, maar gaan ook in zelfisolatie. Ze mogen wel blijven trainen en wedstrijden spelen zolang ze negatief testen. Contact met mensen van buiten het team is niet toegestaan.

17:41

Juventus-aanwinst test positief

Het coronavirus laat Juventus niet met rust. De Amerikaanse zomeraanwinst Weston McKennie heeft positief getest. Zijn teamgenoten mogen wel blijven trainen en wedstrijden spelen zolang ze negatief testen.


Het is de bedoeling dat de andere spelers van Juventus in een "teambubbel" blijven. Ze mogen geen contact hebben met mensen van buiten de groep. Dat was 2 weken geleden ook al het geval toen twee medewerkers van de club besmet bleken te zijn. Ook de beloften van Juventus zitten voorlopig afgezonderd van de buitenwereld, omdat 2 spelers positief hebben getest.


Cristiano Ronaldo, de sterspeler van de Italiaanse topclub, keerde vandaag terug naar Turijn nadat hij bij de nationale ploeg van Portugal positief had getest. De aanvaller ontbreekt daardoor in het duel met Zweden in de Nations League. 

14:47

Geen volleybal dit weekend in hoogste volleybalklasse voor mannen

De wedstrijden van dit weekend in de hoogste volleybalklasse voor mannen worden met twee weken uitgesteld. Dat maakte de Belgische Volleyballiga woensdag bekend.


"Na overleg met het ministerie van Sport is er beslist dat de clubs uit eerste klasse een uitzondering kunnen bekomen op het verbod op indoor sporten, mits er voldaan wordt aan extra voorwaarden zoals het strikt naleven van protocollen", meldt de federatie.


"Om de ligaclubs de kans te geven op een correcte manier te voldoen aan deze extra maatregelen werd er beslist om de wedstrijden van het komende weekend (17/10) uit te stellen tot 31/10. De clubtrainingen zullen doorgaan overeenkomstig de richtlijnen die door de Overheid zijn bepaald."


Zaterdag stond onder meer de topper Roeselare-Maaseik op het programma.


12:45

Basketcompetitie vrouwen ligt 2 weken stil

Er worden de komende twee weken geen wedstrijden afgewerkt in de hoogste klasse van het vrouwenbasket. Dat bevestigt Basketbal Vlaanderen.


"In Top Division Women wordt de competitie twee weken uitgesteld. Daarna zal getracht worden om alles veilig op te starten, in lijn met de protocollen van de Pro Basketball League", klinkt het in een reactie op code oranje die de Vlaamse overheid maandag oplegde voor contactsporten en indoorsportactiviteiten.

13/10/20
21:38

Rugbybond schort kampioenschappen in alle categorieën op tot 8 november

De Raad van Bestuur van Belgium Rugby heeft dinsdag, in overleg met Rugby Vlaanderen en LBFR, beslist alle kampioenschappen en toernooien in alle leeftijdscategorieën op te schorten tot 8 november. De beslissing komt er na de maatregelen door Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) en zijn Franstalige tegenhanger van de Federatie Wallonië-Brussel. In de week van 2 november zal de situatie opnieuw geëvalueerd worden.

12:31

Belgische zwembond schort watersportcompetities op, ook geen bekerfinales

De Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB) schort alle nationale waterpolocompetities op tot en met 8 november, met uitzondering van de U11 en U13, net als de collectieve trainingen van de nationale ploegen. De bekerfinales (seizoen 2019-2020) van 11 november in La Louvière worden geannuleerd.


De Raad van Bestuur van de federatie kwam vandaag in spoed samen, nadat de Vlaamse overheid eerder op de dag code oranje opgelegd had voor contactsporten en indoorsportactiviteiten.


In het artistieke zwemmen wordt het BK (senioren, masters, combo) van 11 november in Zwevegem geannuleerd. Er wordt dit jaar evenmin een BK schoonspringen georganiseerd. In het zwemmen is het BK lange afstanden, geprogrammeerd op 6 december in Charleroi, geannuleerd.


Voor het BK zwemmen kortebaan in Gent (14-15 november) wordt gewerkt aan een "gelimiteerde editie". "Het alternatieve programma en de bijzondere inschrijvingsmodaliteiten worden binnenkort gepubliceerd en verspreid aan de clubs, steeds onder voorbehoud uiteraard van elke mogelijke wijziging of update, naargelang de evolutie van de COVID19-toestand", aldus de federatie.

06:44

5 nieuwe coronabesmettingen in de Premier League

Bij de zesde testronde van vorige week in de Premier League zijn 5 nieuwe coronabesmettingen aan het licht gekomen, maakte de Premier League gisteravond bekend. Tussen 5 en 11 oktober werden in totaal 1.128 spelers en stafleden van de 20 Premier League-clubs getest. De besmette personen werden voor 10 dagen in quarantaine geplaatst.


Bij de vorige testronde (28 september-4 oktober) waren er 9 besmettingen, een week daarvoor was er het recordaantal van 10. Sinds het begin van de testen eind augustus werden er 34 coronabesmettingen opgespoord.

12/10/20