• home
 • video
 • pas verschenen

  Coronablog: ATP-toernooi in Antwerpen op 19 oktober, geen Next Gen ATP Finals

  Het coronavirus flakkert weer op in Europa en ook op andere plaatsen in de wereld houdt de pandemie nog lelijk huis. Wat zijn de gevolgen in de sportwereld? De laatste updates lees je hier.

  coronavirus in de sport

  1. 17 uur 46. European Open tennis op 19 oktober. Op de nieuwe kalender van de ATP vindt de European Open in Antwerpen plaats op 19 oktober. Voor de Next Gen ATP Finals, de Masters voor jonge talenten, werd geen plekje gevonden. Het mannentennis hervat op 22 augustus met het Masters 1.000 van Cincinnatti, dat dit jaar gespeeld wordt in Flushing Meadows, New York. Daar gaat op 31 augustus ook de US Open van start. Het gravelseizoen begint op 14 september in Rome. Daarna volgt nog Hamburg als voorbereiding op Roland-Garros, dat 27 september in Parijs start.  De ATP Finals in Londen behielden hun oorspronkelijke startdatum, 15 november. Dat is twee weken na het laatste Masters 1.000 in Parijs. In totaal staan er dertien toernooien op de kalender.  .
  2. 15 uur 36. Besmettingen bij drie Turkse topclubs. Bij vier spelers van drie Turkse topteams is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Twee spelers van Galatasaray, een van Trabzonspor en een van Fenerbahçe testten positief op het longvirus en zijn in quarantaine gegaan, zo maakten de clubs vrijdag bekend. Namen worden niet genoemd. De spelers van Galatasaray vertoonden geen ziektesymptomen. De betrokken speler van Trabzonspor wel. Zijn behandeling is inmiddels gestart. Bij Fenerbahçe testte ook een lid van de begeleidende staf positief. .
  3. 13 uur 13. Verschillende besmettingen in aanloop naar 6u van Spa-Francorchamps. Nadat donderdag bekend raakte dat de Franse piloot Gabriel Aubry positief heeft getest op het coronavirus in aanloop naar de Zes Uren van Spa-Francorchamps, blijken ook verschillende van zijn contactpersonen besmet. Dat hebben de organisatoren vrijdag bekendgemaakt.  "Drie leden van het team Algarve Pro Racing, waarmee Aubry vorige week in Spa in de European Le Mans Series reed - een piloot en twee andere personen - hebben positief getest. Bijgevolg zal dit team dit weekend niet deelnemen aan de Zes Uren van Spa-Francorchamps", zo klinkt het in een persbericht. In Spa-Francorchamps wordt het WK uithouding (WEC) dit weekend hervat. Net zoals in de Formule 1 wordt er in de WEC gewerkt met bubbels, met een minimum aan contact tussen de groepen. Zo probeert men het risico op besmetting te beperken. .
  4. 14-08-2020.
  5. 14 uur 55. Geen toeschouwers tijdens Nacht van de Atletiek. De Nacht van de Atletiek zal op zondag 6 september in Heusden-Zolder achter gesloten deuren plaatsvinden. Dat heeft organisator Golazo donderdag bekendgemaakt. De 41e editie van de prestigieuze meeting, oorspronkelijk voorzien op 4 juli, werd uitgesteld omwille van de coronacrisis en zal nu dus twee dagen na de Memorial Van Damme doorgaan. "Veiligheid staat absoluut centraal", beklemtoont meetingdirecteur Marc Corstjens in een persbericht. "Wij volgen de evolutie rond COVID-19 op de voet op en nemen met onze organisatie nauwgezet de geldende maatregelen van de diverse overheden en de protocols vanuit de atletiekfederatie in acht." .
  6. 13-08-2020.
  7. 18 uur 02.
  8. 18 uur . Positieve Barcelona-speler had geen contact met ploeg. Barcelona heeft de naam van de positieve speler bekendgemaakt: Jean-Clair Todibo. "Maar hij had geen contact met de ploeg die vrijdag de kwartfinales van de Champions League speelt tegen Bayern", klinkt het in Catalonië. Jean-Clair Todibo is een 20-jarige verdediger uit Frankrijk. Bij Barcelona kwam hij nog nauwelijks aan de bak. De voorbije maanden deed hij wedstrijdritme op bij Schalke 04 in Duitsland. .
  9. 17 uur 51. Masters golf zonder toeschouwers. De beste golfers ter wereld zullen het prestigieuze Masters-toernooi dit jaar zonder publiek spelen. Dat heeft de Augusta National Golf Club vandaag meegedeeld. "We hebben overlegd met de specialisten. Als we publiek toelaten, is het risico te groot", klinkt het in de Verenigde Staten. De Masters vinden normaal gezien in april plaats, dit jaar staat het toernooi uitzonderlijk in november op de kalender (12-15/11). .
  10. 17 uur 50.
  11. 11 uur 31. Geen marathon in Parijs. De marathon van Parijs is afgelast. De wedstrijd stond op 5 april geprogrammeerd, maar werd twee keer uitgesteld, naar 18 oktober en later 15 november. Maar ook in het najaar komt er geen editie, laat de organisatie weten. Het 42,195 km lange parcours van de marathon van Parijs voert de lopers elk jaar langs enkele van de meest tot de verbeelding sprekende plaatsen in de Franse hoofdstad (start op de Champs-Elysées, Opéra, Bastille, Notre-Dame, Eiffeltoren...). .