• home
 • video
 • pas verschenen

  Coronablog: EK turnen (m/v) verhuist naar december in Bakoe

  Het coronavirus houdt de wereld en ook de sportwereld nog altijd in zijn greep. Wat zijn de gevolgen van het virus voor de sport? Je leest het hier.

  coronavirus in de sport

  1. 12 uur 33. In China gaan ze 20 juni opnieuw basketballen. De Chinese basketbalcompetitie begint er op 20 juni weer aan, maar dat onder strenge voorwaarden. De liga onthulde een plan, waarbij de competitie zal hervat worden met een toernooi in de steden Qingdao en Dongguan. De wedstrijden moeten achter gesloten deuren plaatsvinden én de ploegen verblijven in isolatie in hotels. Eind januari werd de competitie opgeschort. De 20 teams moeten nog ongeveer een derde van hun 46 duels afwerken. De basketbalcompetitie is de eerste sportcompetitie in China die opnieuw begint. .
  2. 11 uur . EK turnen (m/v) verhuist naar december in Bakoe. De Europese turnkampioenschappen voor mannen en vrouwen hebben een nieuwe datum in 2020 gekregen: het EK voor mannen vindt van 9 tot en met 13 december plaats, het toernooi voor vrouwen is van 17 tot en met 20 december. Beide toernooien worden gehouden in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het EK voor vrouwen zou oorspronkelijk van 30 april tot 3 mei plaatsvinden in Parijs. Bakoe was al aangeduid als gastheer voor het EK voor mannen, dat aanvankelijk van 27 tot en met 31 mei gepland stond. Beide toernooien werden verplaatst vanwege het coronavirus. .
  3. 09 uur 41. Geen WK-rally van Nieuw-Zeeland begin september. De grote terugkeer van Nieuw-Zeeland op de kalender van het WK rally komt er niet. Na 8 jaar afwezigheid stond Nieuw-Zeeland begin september weer op de WK-kalender, maar de coronacrisis zorgt voor een annulatie. Tussen januari en midden maart waren er 3 WK-rally's, Thierry Neuville won de opener in Monte Carlo. De races in Argentinië en Italië werden uitgesteld, die van Chili, Portugal, Kenia en Finland ook geannuleerd. Mogelijk begint het WK opnieuw in Turkije van 24 tot 27 september.  .
  4. 04-06-2020.
  5. 20 uur 26. Duitse journalisten willen naar het stadion kunnen. De Duitse voetballiga (DFL) dringt er bij de autoriteiten op aan om meer sportjournalisten toe te laten in de stadions.Onder meer de Duitse journalistenbond (DJV), de Duitse vereniging van sportjournalisten (VDS) en verschillende sportredacties toonden zich eerder al vragende partij om het aantal toegelaten verslaggevers en fotografen te verhogen.  Op dit moment mogen er in de twee hoogste afdelingen naast de medewerkers van de rechtenhouders slechts 10 verslaggevers en 3 fotografen per wedstrijd aanwezig zijn. Volgens de journalisten is er nochtans plaats genoeg om meer collega's toe te laten, zonder de veiligheid in het gedrang te brengen. .
  6. 20 uur 24. 33 gratis Premier League-wedstrijden. Van de 92 nog resterende wedstrijden in de Engelse Premier League zullen er 33 gratis worden uitgezonden.  De Amerikaanse onlinegigant Amazon kondigde aan dat het de vier wedstrijden waarop het de rechten heeft, zal aanbieden zonder abonnementsformule. Fans wereldwijd kunnen die wedstrijden dus gratis bekijken. Ook bij de Britse openbare omroep BBC kunnen fans terecht voor vier gratis wedstrijden. Volgens de krant The Daily Mail zal rechtenhouder Sky 25 van zijn 64 wedstrijden gratis uitzenden, de overige 20 wedstrijden zitten bij BT Sport. .
  7. 20 uur 12. De Roemeense voetbalcompetitie wordt vrijdag 12 juni achter gesloten deuren hervat. Universitatea Craiova en Botosani openen de debatten. Twee dagen later staat de topper tussen landskampioen en competitieleider CFR Cluj en Steaua Boekarest, tweede in de stand, op het programma.  De Roemeense regering zette afgelopen maandag het licht op groep voor het hernemen van de trainingen en een geleidelijke opstart van de competitie, waarbij toeschouwers verboden zijn en strikte hygiënevoorschriften gevolgd moeten worden. .
  8. 18 uur 01. In Schotland beginnen ze in augustus met het nieuwe voetbalseizoen . Dat heeft de organisatie van de competitie afgesproken met zender Sky Sports. Er is bovendien een 5-jarige verbintenis tussen de partijen getekend, die de clubs gaat voorzien van extra inkomsten. In Schotland werd eerder al besloten het huidige seizoen niet meer uit te spelen. Dat heeft de clubs veel geld gekost. Vooralsnog ziet het er naar uit dat bij de start van het nieuwe seizoen in augustus geen publiek in de stadions mag komen.  Celtic, de ploeg van Boli Bolingoli, werd medio mei uitgeroepen tot kampioen. .
  9. 18 uur 01. Enige positieve test in Premier League bij Tottenham. De Premier League blijft spelers en personeel testen. In de 5e testronde werden 1.197 testen uitgevoerd. Slechts 1 iemand bleek besmet met het coronavirus. Tottenham maakte bekend dat die test bij hen gebeurde. Over wie het gaat, werd niet bekendgemaakt. De club van Jan Vertongen en Toby Alderweireld meldde dat de persoon in kwestie geen ziekteverschijnselen heeft en zeven dagen in isolatie gaat. .
  10. 14 uur 29. Spaans voetbal begint met gestaakt duel in tweede klasse. De eerste afspraak op de voetbalkalender in Spanje na de onderbreking door de coronacrisis is de tweede helft van de gestaakte partij tussen de tweedeklassers Rayo Vallecano en Albacete. De partij is voorzien op woensdag 10 juni.  Op 15 december 2019 werd de wedstrijd tussen Rayo Vallecano en Albacete bij de rust bij een 0-0-stand gestaakt wegens spreekkoren uit het publiek. Albacete-speler Roman Zozulya werd toen door het thuispubliek uitgemaakt voor nazi. La Liga hervat op 11 juni met de derby tussen Sevilla en Real Betis, eveneens achter gesloten deuren .