• home
 • video
 • pas verschenen

  Coronablog: AC Milan spreekt voorzitter tegen: "Geen besmette spelers"

  Het coronavirus houdt de wereld en dus ook de sportwereld in zijn greep. Wat zijn de gevolgen van het virus voor de sport? Je leest het op deze pagina.

  coronavirus in de sport

  1. 23 uur 39. Noodhospitaal bij Maracana-stadion. Nabij het legendarische Maracana-stadion is vandaag een noodhospitaal geopend. Het hospitaal werd in 38 dagen opgebouwd en telt 170 bedden, die kunnen gebruikt worden voor coronapatiënten.  De bedden staan niet op het voetbalveld, maar in het nabije atletiekstadion. De tradi tieclubs Flamengo en Fluminense, die het Maracana-stadion beheren, gaven hun toestemming om het stadion te gebruiken in de strijd tegen het coronavirus. In Brazilië zijn in totaal al meer dan 10.000 mensen overleden aan Covid-19. .
  2. 23 uur 10. Milan: "Geen besmettingen met coronavirus". Gisteren had AC Milan-voorzitter Paolo Scaroni nog gezegd dat enkele spelers Covid-19 hadden en nog aan het recupereren waren.  Vandaag reageerde Milan dat van alle tests die recent zijn uitgevoerd er geen enkele positief is. In maart testten sportief directeur Paolo Maldini en zijn zoon Daniel, die als aanvallende middenvelder de kleuren van AC Milan verdedigt, wel positief op het longvirus. De spelers begonnen deze week weer individueel te trainen en een van de komende dagen wordt ook de Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic op de training verwacht.  .
  3. 09 uur 09. Milan-voorzitter: "Enkele van mijn spelers recupereren nog na Covid-19-besmetting". Paolo Scaroni, de voorzitter van AC Milaan, onthulde gisteren dat spelers van zijn club aan het herstellen zijn van het coronavirus. "Enkele van onze spelers hadden COVID-19 en zijn nu nog aan het recupereren", verklaarde hij. Desondanks wil Scaroni dat de Serie A hervat wordt. De spelers begonnen deze week weer individueel te trainen en eerstdaags wordt ook de Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic op de training verwacht. Scaroni is een voorstander van het Duitse model, waarbij zieke spelers in quarantaine geplaatst worden en hun teammaats gewoon doorgaan. "We zullen moeten leren leven met het virus en dat geldt ook voor het voetbal." "Het is onze plicht om te proberen weer op het veld te komen", meent ook clubicoon en sportief directeur Paolo Maldini, die in maart het virus zelf onder de leden had. Tot nu was alleen van Maldini en zijn zoon Daniel, die als aanvallende middenvelder de kleuren van Milan verdedigt, bekend dat zij het virus opliepen. Geruchten dat ook andere spelers van Milan besmet zouden zijn, werden eerder door de club ontkend. .
  4. 09 uur 06. Beslissing over Ironman Hawaï valt eerstdaags. Of we dit jaar een Ironman van Hawaï krijgen op 10 oktober, wordt midden mei beslist. Dat bevestigde de organisatie. De Duitse titelhouder en drievoudig winnaar, die vorig jaar het officieuze WK op het Amerikaanse eiland in een parcoursrecord won, liet eind april verstaan dat hij betwijfelde of het evenement kon doorgaan. Ook zijn landgenoot en tweevoudig winnaar Patrick Lange was die mening toegedaan. Organisator Andrew Messick gaf eerder al mee dat een uitstel naar februari 2021 tot de mogelijkheden behoort. .
  5. 09-05-2020.
  6. 12 uur 35. Geen Nations League volleybal. De Nations League volleybal , een prestigieuze landencompetitie, zal vanwege de coronacrisis dit jaar niet plaatsvinden. Dit jaar was het de derde editie van de Nations League, maar die wordt dus geschrapt.  De groepswedstrijden moesten normaal gezien in mei en juni afgewerkt worden, de finales waren voorzien in juli. Bij de vrouwen waren de Yellow Tigers een van de deelnemers, er waren ook wedstrijden gepland in België.  .
  7. 12 uur 29. Gratis tickets voor zorgpersoneel bij Antwerp Giants. De Antwerp Giants willen het zorgpersoneel, en in het bijzonder het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), volgend seizoen op een speciale manier bedanken. De bekerwinnaar zet de eerstvolgende thuiswedstrijd met publiek in het teken van de zorg en zal 1.000 tickets uitdelen aan ZNA-medewerkers en hun partners. .
  8. 12 uur 22.
  9. 12 uur 21.
  10. 12 uur 21.
  11. 08 uur 44. NFL wil zoals voorzien starten op 10 september. De NFL , de Amerikaanse competitie van American Football, gaat van start op 10 september. De kalender voor het nieuwe seizoen is bekendgemaakt en de NFL verwacht op dit moment geen problemen om de competitie te laten starten. "Maar we houden de gezondheidssituatie in de gaten en kunnen nog anders beslissen." De Superbowl vindt normaal gezien plaats op 7 februari 2021. .