Ga naar de inhoud

Coronablog: AC Milan spreekt voorzitter tegen: "Geen besmette spelers"

 za 9 mei 2020 23:13

Het coronavirus houdt de wereld en dus ook de sportwereld in zijn greep. Wat zijn de gevolgen van het virus voor de sport? Je leest het op deze pagina.

coronavirus in de sport

23:39

Noodhospitaal bij Maracana-stadion

Nabij het legendarische Maracana-stadion is vandaag een noodhospitaal geopend. Het hospitaal werd in 38 dagen opgebouwd en telt 170 bedden, die kunnen gebruikt worden voor coronapatiënten. 

De bedden staan niet op het voetbalveld, maar in het nabije atletiekstadion. De tradi tieclubs Flamengo en Fluminense, die het Maracana-stadion beheren, gaven hun toestemming om het stadion te gebruiken in de strijd tegen het coronavirus. In Brazilië zijn in totaal al meer dan 10.000 mensen overleden aan Covid-19.


23:10

Milan: "Geen besmettingen met coronavirus"

Gisteren had AC Milan-voorzitter Paolo Scaroni nog gezegd dat enkele spelers Covid-19 hadden en nog aan het recupereren waren. 

Vandaag reageerde Milan dat van alle tests die recent zijn uitgevoerd er geen enkele positief is. In maart testten sportief directeur Paolo Maldini en zijn zoon Daniel, die als aanvallende middenvelder de kleuren van AC Milan verdedigt, wel positief op het longvirus.

De spelers begonnen deze week weer individueel te trainen en een van de komende dagen wordt ook de Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic op de training verwacht. 

09:09

Milan-voorzitter: "Enkele van mijn spelers recupereren nog na Covid-19-besmetting"

Paolo Scaroni, de voorzitter van AC Milaan, onthulde gisteren dat spelers van zijn club aan het herstellen zijn van het coronavirus. "Enkele van onze spelers hadden COVID-19 en zijn nu nog aan het recupereren", verklaarde hij.


Desondanks wil Scaroni dat de Serie A hervat wordt. De spelers begonnen deze week weer individueel te trainen en eerstdaags wordt ook de Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic op de training verwacht. Scaroni is een voorstander van het Duitse model, waarbij zieke spelers in quarantaine geplaatst worden en hun teammaats gewoon doorgaan. "We zullen moeten leren leven met het virus en dat geldt ook voor het voetbal."


"Het is onze plicht om te proberen weer op het veld te komen", meent ook clubicoon en sportief directeur Paolo Maldini, die in maart het virus zelf onder de leden had.


Tot nu was alleen van Maldini en zijn zoon Daniel, die als aanvallende middenvelder de kleuren van Milan verdedigt, bekend dat zij het virus opliepen. Geruchten dat ook andere spelers van Milan besmet zouden zijn, werden eerder door de club ontkend.

09:06

Beslissing over Ironman Hawaï valt eerstdaags

Of we dit jaar een Ironman van Hawaï krijgen op 10 oktober, wordt midden mei beslist. Dat bevestigde de organisatie. De Duitse titelhouder en drievoudig winnaar, die vorig jaar het officieuze WK op het Amerikaanse eiland in een parcoursrecord won, liet eind april verstaan dat hij betwijfelde of het evenement kon doorgaan. Ook zijn landgenoot en tweevoudig winnaar Patrick Lange was die mening toegedaan. Organisator Andrew Messick gaf eerder al mee dat een uitstel naar februari 2021 tot de mogelijkheden behoort.

08/05/20
12:35

Geen Nations League volleybal

De Nations League volleybal, een prestigieuze landencompetitie, zal vanwege de coronacrisis dit jaar niet plaatsvinden. Dit jaar was het de derde editie van de Nations League, maar die wordt dus geschrapt. 


De groepswedstrijden moesten normaal gezien in mei en juni afgewerkt worden, de finales waren voorzien in juli. Bij de vrouwen waren de Yellow Tigers een van de deelnemers, er waren ook wedstrijden gepland in België. 

12:29

Gratis tickets voor zorgpersoneel bij Antwerp Giants

De Antwerp Giants willen het zorgpersoneel, en in het bijzonder het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), volgend seizoen op een speciale manier bedanken. De bekerwinnaar zet de eerstvolgende thuiswedstrijd met publiek in het teken van de zorg en zal 1.000 tickets uitdelen aan ZNA-medewerkers en hun partners.

08:44

NFL wil zoals voorzien starten op 10 september

De NFL, de Amerikaanse competitie van American Football, gaat van start op 10 september. De kalender voor het nieuwe seizoen is bekendgemaakt en de NFL verwacht op dit moment geen problemen om de competitie te laten starten. "Maar we houden de gezondheidssituatie in de gaten en kunnen nog anders beslissen." De Superbowl vindt normaal gezien plaats op 7 februari 2021.

08:40

Geen basketbal zonder publiek in Nederland

De Nederlandse basketbalcompetitie gaat niet van start zolang er geen publiek aanwezig mag zijn. De ploegen uit de Dutch Basketball League (DBL) hebben dat onderling afgesproken. "Spelen zonder toeschouwers past niet bij het basketbal. Clubs spelen voor het publiek", klinkt het.


In principe mogen er vanaf 1 september weer sportwedstrijden worden gehouden, ook binnen. Publiek is dan nog niet welkom. De Nederlandse basketbalclubs mikken op een start van de competitie in het vierde kwartaal van dit jaar.


07/05/20
21:27

Ook positieve gevallen bij Sampdoria

Een herstart van de Serie A lijkt na vandaag een stukje onwaarschijnlijker. Na Torino (1 geval) en Fiorentina (3 gevallen) zijn er nu ook bij Sampdoria 3 positieve testen op het coronavirus bevestigd. 1 speler die hersteld was, is bovendien hervallen. Het verlangen van diverse ploegen om toch nog te voetballen, lijkt dus een flinke knauw te krijgen. 

21:26
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
19:50

Ook Flamengo is stevig geraakt

Drie spelers van de Braziliaanse topclub Flamengo hebben positief getest op het coronavirus.


In totaal voerde de club tussen 30 april en 3 mei 293 tests uit op spelers, bestuurders, medewerkers en hun families. Uit het onderzoek kwamen 38 positieve tests op COVID-19, onder wie dus drie spelers.


"De besmette personen, die overigens geen symptomen vertonen, moeten nu in quarantaine geplaatst worden", klinkt het in een clubmededeling. Ook spelers van wie familieleden positief getest hebben, worden in quarantaine geplaatst.


Bij de club, vorig jaar nog winnaar van de Copa Libertadores, staan heel wat sterspelers zoals Diego, Gabriel Barbosa, Filipe Luis, Diego Alves en Rafinha onder contract. De Portugees Jorge Jesus is er de coach. In maart werd er gevreesd dat hij een besmetting met het longvirus had opgelopen, maar uiteindelijk testte hij toch negatief.

19:49

Roland Garros betaalt gekochte tickets terug

Het Franse grandslamtoernooi Roland Garros, dat verplaatst werd naar eind september, betaalt alle reeds gekochte tickets terug, zo maakte de Franse Tennisfederatie FFT, tevens organisator van het toernooi, bekend.


"Gezien de onzekerheid wat betreft massa-evenementen wereldwijd, annuleren wij alle reeds gekochte tickets en deze zullen ook terugbetaald worden", klinkt het in de mededeling aan de tickethouders.


"Momenteel werken wij samen met de Franse overheid om de nodige maatregelen voor het toernooi door te voeren, opdat de gezondheid en veiligheid van iedereen gegarandeerd kan worden. In afwachting van een definitieve beslissing betalen wij alle tickets terug."

19:27

6 positieve gevallen bij Fiorentina, 3 spelers

Bij de Italiaanse eersteklasser Fiorentina hebben 6 personen, onder wie 3 spelers, positief getest op corona. Ze zijn allen in quarantaine geplaatst, terwijl de rest van het team vrijdag verwacht wordt voor sportmedische testen, zodat de trainingen weer opgestart kunnen worden. Fiorentina is de club van onder meer Franck Ribéry en Cyril Théréau. Italië heeft nog altijd de ambitie om vanaf juni weer te kunnen voetballen.