Coronablog: AC Milan spreekt voorzitter tegen: "Geen besmette spelers"

  Het coronavirus houdt de wereld en dus ook de sportwereld in zijn greep. Wat zijn de gevolgen van het virus voor de sport? Je leest het op deze pagina.

  coronavirus in de sport

  1. 23 uur 39. Noodhospitaal bij Maracana-stadion. Nabij het legendarische Maracana-stadion is vandaag een noodhospitaal geopend. Het hospitaal werd in 38 dagen opgebouwd en telt 170 bedden, die kunnen gebruikt worden voor coronapatiënten.  De bedden staan niet op het voetbalveld, maar in het nabije atletiekstadion. De tradi tieclubs Flamengo en Fluminense, die het Maracana-stadion beheren, gaven hun toestemming om het stadion te gebruiken in de strijd tegen het coronavirus. In Brazilië zijn in totaal al meer dan 10.000 mensen overleden aan Covid-19. .
  2. 23 uur 10. Milan: "Geen besmettingen met coronavirus". Gisteren had AC Milan-voorzitter Paolo Scaroni nog gezegd dat enkele spelers Covid-19 hadden en nog aan het recupereren waren.  Vandaag reageerde Milan dat van alle tests die recent zijn uitgevoerd er geen enkele positief is. In maart testten sportief directeur Paolo Maldini en zijn zoon Daniel, die als aanvallende middenvelder de kleuren van AC Milan verdedigt, wel positief op het longvirus. De spelers begonnen deze week weer individueel te trainen en een van de komende dagen wordt ook de Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic op de training verwacht.  .
  3. 09 uur 09. Milan-voorzitter: "Enkele van mijn spelers recupereren nog na Covid-19-besmetting". Paolo Scaroni, de voorzitter van AC Milaan, onthulde gisteren dat spelers van zijn club aan het herstellen zijn van het coronavirus. "Enkele van onze spelers hadden COVID-19 en zijn nu nog aan het recupereren", verklaarde hij. Desondanks wil Scaroni dat de Serie A hervat wordt. De spelers begonnen deze week weer individueel te trainen en eerstdaags wordt ook de Zweedse sterspeler Zlatan Ibrahimovic op de training verwacht. Scaroni is een voorstander van het Duitse model, waarbij zieke spelers in quarantaine geplaatst worden en hun teammaats gewoon doorgaan. "We zullen moeten leren leven met het virus en dat geldt ook voor het voetbal." "Het is onze plicht om te proberen weer op het veld te komen", meent ook clubicoon en sportief directeur Paolo Maldini, die in maart het virus zelf onder de leden had. Tot nu was alleen van Maldini en zijn zoon Daniel, die als aanvallende middenvelder de kleuren van Milan verdedigt, bekend dat zij het virus opliepen. Geruchten dat ook andere spelers van Milan besmet zouden zijn, werden eerder door de club ontkend. .
  4. 09 uur 06. Beslissing over Ironman Hawaï valt eerstdaags. Of we dit jaar een Ironman van Hawaï krijgen op 10 oktober, wordt midden mei beslist. Dat bevestigde de organisatie. De Duitse titelhouder en drievoudig winnaar, die vorig jaar het officieuze WK op het Amerikaanse eiland in een parcoursrecord won, liet eind april verstaan dat hij betwijfelde of het evenement kon doorgaan. Ook zijn landgenoot en tweevoudig winnaar Patrick Lange was die mening toegedaan. Organisator Andrew Messick gaf eerder al mee dat een uitstel naar februari 2021 tot de mogelijkheden behoort. .
  5. 09-05-2020.
  6. 12 uur 35. Geen Nations League volleybal. De Nations League volleybal , een prestigieuze landencompetitie, zal vanwege de coronacrisis dit jaar niet plaatsvinden. Dit jaar was het de derde editie van de Nations League, maar die wordt dus geschrapt.  De groepswedstrijden moesten normaal gezien in mei en juni afgewerkt worden, de finales waren voorzien in juli. Bij de vrouwen waren de Yellow Tigers een van de deelnemers, er waren ook wedstrijden gepland in België.  .
  7. 12 uur 29. Gratis tickets voor zorgpersoneel bij Antwerp Giants. De Antwerp Giants willen het zorgpersoneel, en in het bijzonder het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA), volgend seizoen op een speciale manier bedanken. De bekerwinnaar zet de eerstvolgende thuiswedstrijd met publiek in het teken van de zorg en zal 1.000 tickets uitdelen aan ZNA-medewerkers en hun partners. .
  8. 12 uur 22.
  9. 12 uur 21.
  10. 12 uur 21.
  11. 08 uur 44. NFL wil zoals voorzien starten op 10 september. De NFL , de Amerikaanse competitie van American Football, gaat van start op 10 september. De kalender voor het nieuwe seizoen is bekendgemaakt en de NFL verwacht op dit moment geen problemen om de competitie te laten starten. "Maar we houden de gezondheidssituatie in de gaten en kunnen nog anders beslissen." De Superbowl vindt normaal gezien plaats op 7 februari 2021. .
  12. 08 uur 40. Geen basketbal zonder publiek in Nederland. De Nederlandse basketbalcompetitie gaat niet van start zolang er geen publiek aanwezig mag zijn. De ploegen uit de Dutch Basketball League (DBL) hebben dat onderling afgesproken. "Spelen zonder toeschouwers past niet bij het basketbal. Clubs spelen voor het publiek", klinkt het. In principe mogen er vanaf 1 september weer sportwedstrijden worden gehouden, ook binnen. Publiek is dan nog niet welkom. De Nederlandse basketbalclubs mikken op een start van de competitie in het vierde kwartaal van dit jaar. .
  13. 08-05-2020.
  14. 21 uur 27. Ook positieve gevallen bij Sampdoria. Een herstart van de Serie A lijkt na vandaag een stukje onwaarschijnlijker. Na Torino (1 geval) en Fiorentina (3 gevallen) zijn er nu ook bij Sampdoria 3 positieve testen op het coronavirus bevestigd. 1 speler die hersteld was, is bovendien hervallen. Het verlangen van diverse ploegen om toch nog te voetballen, lijkt dus een flinke knauw te krijgen.  .
  15. 19 uur 50. Ook Flamengo is stevig geraakt. Drie spelers van de Braziliaanse topclub Flamengo hebben positief getest op het coronavirus. In totaal voerde de club tussen 30 april en 3 mei 293 tests uit op spelers, bestuurders, medewerkers en hun families. Uit het onderzoek kwamen 38 positieve tests op COVID-19, onder wie dus drie spelers. "De besmette personen, die overigens geen symptomen vertonen, moeten nu in quarantaine geplaatst worden", klinkt het in een clubmededeling. Ook spelers van wie familieleden positief getest hebben, worden in quarantaine geplaatst. Bij de club, vorig jaar nog winnaar van de Copa Libertadores, staan heel wat sterspelers zoals Diego, Gabriel Barbosa, Filipe Luis, Diego Alves en Rafinha onder contract. De Portugees Jorge Jesus is er de coach. In maart werd er gevreesd dat hij een besmetting met het longvirus had opgelopen, maar uiteindelijk testte hij toch negatief. .
  16. 19 uur 49. Roland Garros betaalt gekochte tickets terug. Het Franse grandslamtoernooi Roland Garros, dat verplaatst werd naar eind september, betaalt alle reeds gekochte tickets terug, zo maakte de Franse Tennisfederatie FFT, tevens organisator van het toernooi, bekend. "Gezien de onzekerheid wat betreft massa-evenementen wereldwijd, annuleren wij alle reeds gekochte tickets en deze zullen ook terugbetaald worden", klinkt het in de mededeling aan de tickethouders. "Momenteel werken wij samen met de Franse overheid om de nodige maatregelen voor het toernooi door te voeren, opdat de gezondheid en veiligheid van iedereen gegarandeerd kan worden. In afwachting van een definitieve beslissing betalen wij alle tickets terug." .
  17. 19 uur 27. 6 positieve gevallen bij Fiorentina, 3 spelers. Bij de Italiaanse eersteklasser Fiorentina hebben 6 personen, onder wie 3 spelers, positief getest op corona. Ze zijn allen in quarantaine geplaatst, terwijl de rest van het team vrijdag verwacht wordt voor sportmedische testen, zodat de trainingen weer opgestart kunnen worden. Fiorentina is de club van onder meer Franck Ribéry en Cyril Théréau. Italië heeft nog altijd de ambitie om vanaf juni weer te kunnen voetballen. .
  18. 18 uur 31. Duitsland is een lichtend voorbeeld, dankzij een constructieve dialoog tussen de sport en de politiek, met als doel op een verantwoorde wijze een gezamenlijke oplossing te vinden. Ik weet ook zeker dat dit initiatief de mensen weer moed gaat geven. . UEFA-voorzitter Ceferin.
  19. 18 uur 30. Noorwegen: herstart op 16 juni. Ook in Noorwegen hebben ze de knoop doorgehakt. De competitie had daar een maand geleden van start moeten gaan (in Noorwegen loopt het seizoen van april tot november), maar zal nu op 16 juni in gang schieten. Het coronavirus eiste maar iets meer dan 200 dodelijke slachtoffers in Noorwegen. .
  20. 17 uur 18. Bulgarije mikt op 5 juni. Op 5 juni wordt de Bulgaarse voetbalcompetitie na een onderbreking van 2,5 maanden hervat achter gesloten deuren, zo maakte de Bulgaarse federatie BFU donderdag bekend. Medio mei mogen de trainingen herbeginnen. Op die manier hebben alle clubs drie weken om zich voor te bereiden, hetgeen internationaal in zowat alle competities als voldoende wordt beschouwd om te hervatten. Als de competitie toch opnieuw stilgelegd moet worden, zal de eindstand bepaald worden op basis van het laatste klassement. Voor de opschorting van de competitie midden maart waren er nog twee speeldagen te gaan in Bulgarije, met daarna nog tien barragewedstrijden. In plaats daarvan worden er nu nog maar vijf gespeeld. Zo zou het seizoen op 11 juli kunnen eindigen, om vervolgens het nieuwe seizoen op 25 juli te starten. .
  21. 17 uur 15. Richtlijnen van Vlaamse Atletiekliga. Sinds maandag (4 mei) is het weer toegestaan te sporten in open lucht met twee extra personen, naast gezinsleden. Deze eerste versoepeling van de coronamaatregelen gaf atletiekclubs de mogelijkheid om de heropstart van beperkte trainingen in de atletiekaccommodaties voor te bereiden. De Vlaamse Atletiekliga wil deze heropstart zo goed mogelijk begeleiden en publiceert daarom een reeks richtlijnen en het nodige visuele materiaal. "We hebben specifieke richtlijnen opgesteld voor zowel atleten, trainers en ouders", zegt Gery Follens, voorzitter van de Raad van Bestuur. "Ook per discipline stellen we enkele richtlijnen voor, zodat er een houvast is tijdens de training. Met deze richtlijnen voldoen we nu trouwens al aan het protocol waar minister Weyts in zijn adviesplan over spreekt. Zodra de Nationale Veiligheidsraad een beslissing neemt over de heropstart van trainingen, zal de federatie hier uiteraard verder over communiceren." Het overzicht met alle richtlijnen per discipline voor atleten, trainers en ouders is terug te vinden op de website van de Vlaamse Atletiekliga. .