Coronablog: Rusland wil meer EK-duels organiseren, meer corona bij Fiorentina

  Het coronavirus grijpt in de hele wereld wild om zich heen. Wat zijn de gevolgen voor het voetbal, wielrennen, tennis...? Wie raakte besmet met het virus? Je leest het op deze pagina.

  Coronavirus in de sport

  spinner
  1. 16 uur 58. Racing Genk: "Supporter even voor een ander!".

   Racing Genk: "Supporter even voor een ander!"

  2. 14 uur 33. Geen rittenkoers in Henegouwen. De 25e editie van de Triptyque des Monts et Châteaux zal omwille van het coronavirus niet doorgaan op de voorziene data, van 3 tot 5 april. De Henegouwse rittenkoers, uitsluitend voor renners onder 23 jaar, zou uitgesteld kunnen worden naar de zomer. Vorig jaar was de eindzege in Henegouwen voor de Deen Mikkel Bjerg, voor de Amerikaan Ian Garrison en de Brit Thomas Pidcock.
  3. 13 uur 11. Duitsland-Italië afgelast. De vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Italië zal dan toch niet gespeeld worden. Eerst zou die zonder publiek kunnen doorgaan, maar de autoriteiten verbieden de match nu volledig. .
  4. 13 uur 07. De Grote Prijs Stad Beringen, een van de weinige internationale MTB-wedstrijden op Vlaamse bodem, zal niet gereden worden op 5 april. De GP van Beringen had oorspronkelijk moeten plaatsvinden op dezelfde dag als de Ronde van Vlaanderen, en dat op de oude mijnterril aan de Limburgse be-MINE-site. Er is nog geen nieuwe datum bekend.
  5. 10 uur 53. Drie nieuwe coronagevallen bij Fiorentina. Gisteren raakte bekend dat Fiorentina-speler Dusan Vlahovic besmet was met het coronavirus. Vandaag heeft de Italiaanse eersteklasser laten weten dat nog twee spelers getroffen zijn: Patrick Cutrone en German Pezzella. Ook fysiotherapeut Stefano Dainelli is getroffen. "Ze voelen zich alle drie goed en verblijven in hun eigen huis", laat Fiorentina weten.
  6. 10 uur 46.
  7. 10 uur 23. River Plate weigert te spelen. De Argentijnse topclub River Plate heeft vrijdagavond aangekondigd voorlopig haar trainingscentrum en stadion te sluiten. Het weigert zaterdag te spelen in de voorziene bekerwedstrijd tegen Atletico Tucuman ten gevolge van het coronavirus. "Omwille van de ontwikkelingen rond het coronavirus zullen we als club onze faciliteiten vanaf zaterdag voor onbepaalde duur sluiten. Verder spelen zou risico's voor de gezondheid van onze spelers en staf inhouden.".
  8. 09 uur 15. Meer EK-matchen in Rusland? Zowat alle sportevenementen van de komende weken zijn afgeblazen, maar over het EK voetbal is nog geen beslissing gevallen. Dinsdag houdt de UEFA topoverleg, maar het coronavirus zou wel eens een flinke domper op de potentiële feestvreugde van komende zomer kunnen worden. De UEFA krijgt alvast steun uit Russische hoek. Het EK, dat heel wat Europese landen en gaststeden aansnijdt, zou meer matchen op Russische bodem kunnen krijgen. Rusland zal in Sint-Petersburg normaal gezien drie groepswedstrijden - waaronder België-Rusland (13 juni) en België-Finland (22 juni) - organiseren en één kwartfinale. "Maar wij kunnen veel extra EK-matchen in ons land organiseren", vertelde de Russische vicepresident gisteren.
  9. 09 uur 15.
  10. 14-03-2020.
  11. 23 uur 24.
  12. 22 uur 40. Geen Duitsland-Italië. De stad Nürnberg wacht niet op een beslissing van de UEFA en heeft nu al de stekker uit de interland Duitsland-Italië getrokken. Eerder was er beslist om die match toch te laten doorgaan, maar dan zonder publiek.
  13. 22 uur 30. Hockey Pro League: geen matchen tot 15 april. De internationale hockeybond was een van de laatste grote sportbonden die nog een beslissing moest nemen voor de komende weken, maar ook daar is het logische verdict gevallen om alle interlands in de Hockey Pro League, dus ook die met de Red Lions en de Red Panthers, tot 15 april uit te stellen.
  14. 21 uur 31. FIFA adviseert: speel geen interlands in maart en april. De Wereldvoetbalbond FIFA heeft in een mededeling de voetbalwereld aangeraden om alle interlands van maart en april te annuleren. "Het risico voor de gezondheid is te groot en sommige landen zullen door het coronavirus ook niet over hun beste spelers kunnen beschikken." De eindbeslissing ligt wel bij de respectieve continentale bonden, zoals de UEFA voor Europa. Die komt dinsdag samen, onder meer om over het lot van Euro 2020 te beslissen.
  15. 20 uur 44. IOC gaat er nog altijd van uit dat de Spelen zoals gepland doorgaan.

   IOC gaat er nog altijd van uit dat de Spelen zoals gepland doorgaan

  16. 20 uur 40. Overzicht van de afgelastingen in het wielrennen.

   Overzicht van de afgelastingen in het wielrennen