red lions naar de finale!

  olympische spelen

  Belgen in actie

  nu live

  1. 09 uur 25. Baanwielrenners: snelste chrono voor Nederlandse sprintbommen. Nederland heeft in de kwalificaties van de teamsprint met 42"134 de snelste tijd neergezet. Geen verrassing, want een jaar geleden reden de Nederlanders nog een wereldrecord in Berlijn, bijna een seconde sneller dan hun huidige tijd. Het Groot-Brittannië van Jason Kenny - op zoek naar een 7e olympische titel - was een tiende trager en ook Australië benaderde de tijd van de Nederlanders. Die 3 landen zijn favoriet voor de medailles. .
  2. 09 uur 13. Baanwielrennen: geen 4e goud voor Ed Clancy. Ed Clancy zal niet meer in actie komen voor de Britse achtervolgingsploeg, waarmee hij al 3 keer olympisch kampioen werd. Volgens de Britse wielerbond heeft Clancy, die zowaar ooit voor Landbouwkrediet reed op de weg, last van zijn rug. Een 4e gouden medaille voor Clancy zit er dus niet in. .
  3. 08 uur 55. Baanwielrennen: Duitse vrouwen toch weer de snelste. Lang heeft het wereldrecord van de Britten niet op de tabellen gestaan. De Duitse vrouwen rijden een seconde sneller dan hun toptijd van gisteren en gaan fluitend naar de finale, waarin ze tegen Groot-Brittannië zullen rijden. De Verenigde Staten en Canada bikkelen later op de dag om brons. .
  4. 08 uur 52. Baanwielrennen: wereldrecord én val voor Britse vrouwen. Het wereldrecord van de Duitse vrouwen op de ploegenachtervolging heeft maar 1 dag standgehouden. Groot-Brittannië werd door de VS (met Chloe Dygert) tot het uiterste gedreven: 4'06"748 is meer dan een halve seconde sneller dan Duitsland gisteren. Na de finish botsten 2 Britse vrouwen nog tegen elkaar, maar de schade lijkt mee te vallen. .
  5. 08 uur 39. Livestream 1: baanwielrennen. Op livestream 1 zijn we van het basketbal overgeschakeld naar de wielerbaan in Izu. We komen erin met de ploegenachtervolging bij de vrouwen en straks krijgen we ook nog de ploegenachtervolging én de teamsprint bij de mannen. .

  Hoofdpunten

  jupiler pro league

  voetbal