Belgen in actie

  olympische spelen

  nu live

  1. 13 uur 07. Hockey: Red Lions naar de halve finale. De Belgische hockeymannen hebben na de rust dan toch afstand kunnen nemen van Spanje, met dank aan de strafcorners. Uiteindelijk werd het nog een geruststellende 3-1-zege. In de halve finale treffen de Red Lions India of Groot-Brittannië, een match die later vandaag nog gespeeld wordt. .
  2. 13 uur 01. Derwael ruikt GOUD. Nina Derwael turnt geen perfecte oefening, maar 15.200 zou in principe ruimschoots moeten volstaan voor de gouden medaille. Het is wel nog bang afwachten of een van de andere turnsters zichzelf alsnog kunnen overtreffen. .
  3. 12 uur 54. Sunisa Lee "stelt teleur". Sunisa Lee turnt haar slechtste oefening aan de brug op deze Spelen. Met 14.500 punten blijft ze ver onder haar normale niveau. Normaal gezien moet Nina Derwael vlot boven de 15.000 punten geraken, maar dan mag er natuurlijk niets mis gaan. .
  4. 12 uur 48. Turnen: het is zover! De 8 deelneemsters aan de finale op de brug worden voorgesteld. Sunisa Lee, de grote concurrente van Derwael, begint er als eerste aan. Nina Derwael komt als 3e in actie. Volg het op Eén of livestream 3. .
  5. 12 uur 39. Halve finales 100 meter: Bromell en Blake sneuvelen. Trayvon Bromell had in de reeksen al met vuur gespeeld en heeft het nu vlaggen: de snelste man van het seizoen (9"77) mag na een chrono van 10"00 zijn ambities opbergen. Ook Yohan Blake, de zilveren medaille van Londen, heeft het - zoals verwacht - niet gered. De 8 finalisten: Bingtian Su (9"83), Ronnie Baker (9"83), Lamont Jacobs, Akani Simbine, Fred Kerley, Zharnel Hughes, Andre de Grasse en Enoch Adegoke. .

  Hoofdpunten