Belgen in actie

  red lions gaan voor goud tegen australië

  olympische spelen

  nu live

  1. 00 uur 55. China voert het goud aan, voor de VS. In de medaillestand blijft China de lijst aanvoeren als land met de meeste gouden medailles: 32 stuks. Voeg daar 22 zilveren en 16 bronzen bij en je komt aan 70 medailles. De VS heeft er als nummer 2 zeven minder: 25. Maar de Amerikanen hebben er wel al 79 in totaal, 9 meer dus dan China. Japan staat 3e bij de gouden medailles met 21 exemplaren. .
  2. 00 uur 44. De Nina-gekte! Intussen is Nina Derwael goed en wel thuisgekomen. Thuis, het is te zeggen: de gouden turnmedaille is vandaag van hot naar her gevlogen en gereden, want de drukte en de aandacht zijn enorm. Van Frankfurt via Brussel naar Sint-Truiden en dan met de helikopter naar Oostende. De Nina-gekte. Derwael vertelde er alles over in Van hier tot in Tokio, bij Karl Vannieuwkerke. Lees het artikel hierboven. .
  3. 00 uur 34. De Belgen! Niet alleen Nafi Thiam en de Red Lions zijn vandaag aan de beurt.  Er kunnen nog finales voor de Belgen bijkomen vandaag, en niet vergeten: Noor Vidts is bezig aan een zeer sterke zevenkamp. Kan zij de wereld verbazen met een olympische plak? Het programma: - 2.40 uur: Nafi Thiam en Noor Vidts (atletiek: zevenkamp) - 2.55 uur: Hermien Peters en Lize Broekx (kajak: halve finales K1 500m) - 4 uur: Manon De Roey (golf: 2e ronde) - 8.30 uur: Kenny De Ketele (baanwielrennen: omnium) - 12 uur: Red Lions (hockey: finale tegen Argentinië) - 12.25 uur: Belgian Cheetahs (atletiek: reeksen 4x400m) - 13 uur: Ismael Debjani (atletiek: halve finales 1500m) .
  4. 00 uur 18. Openwaterzwemmen nu in Livestream 2. Opwarmen doen we momenteel met de 10 kilometer openwaterzwemmen bij de mannen. De koplopers naderen de 5 kilometer, ze zijn dus bijna halfweg. Bekijk de wedstrijd in Livestream 2 . .
  5. 00 uur 17. Twee keer Belgisch goud? Vandaag zou ons land wel eens twee gouden medailles rijker kunnen zijn. Met grote en verwachtingsvolle ogen kijkt België naar de hockeyfinale tussen de Red Lion en Australië enerzijds en Nafi Thiam in de zevenkamp anderzijds. Twee prestaties aar al lang voor de Olympische Spelen naar werd uitgekeken. Vandaag is het D-day! .

  Hoofdpunten

  Van hier tot in Tokio van 4 augustus

  voetbal

  jupiler pro league