Belgen in actie

  nu live

  1. 09 uur 49. Golf: Detry in de middenmoot. Thomas Detry heeft zijn eerste dag op de golfbaan, met wat vertraging door de weersomstandigheden, op 1 onder par (onder het gemiddelde, zeg maar) afgesloten. Dat is nog geen man overboord, maar hij begint wel aan een inhaalrace, want bijvoorbeeld Thomas Pieters werkte zijn eerste rondje af in -6. .
  2. 09 uur 38. Eindelijk goud voor Jessica Fox. Het kanogoud in de slalom bij de vrouwen, het allereerste ooit, is naar Jessica Fox gegaan. Die had op deze Spelen eerder al brons gewonnen in de slalom met de kajak en ook op de Spelen van Londen en Rio greep ze er telkens net naast (zilver en brons). Fox is geboren in Marseille als dochter van een Frans-Australisch kajakkoppel. .
  3. 09 uur 30. "Tsjecho-Slovaakse" triomf in het schieten. In de finale van de trap, een vorm van kleiduifschieten, kregen we bij de mannen een bloedstollend duel tussen de Tsjechen Liptak en Kostelecky. Die laatste leek op weg naar het goud, maar maakte enkele foutjes op het einde en verloor uiteindelijk in de shoot-off. Bij de vrouwen was er Slovaakse succes voor Zuzana Rehak Stefecekova. Eindelijk, mogen we zeggen, want de 37-jarig had al 2 zilveren medailles in haar kast hangen, van Peking en Londne. .
  4. 08 uur 59. Wie treffen de hockeyers in de kwartfinale? De Red Lions zijn al zeker van de groepswinst en dus loont het de moeite om eens te kijken we ze kunnen treffen in de halve finales. Australië en India zullen 1 en 2 worden in groep A, om de plekken 3 en 4 gaat het daar nog tussen Spanje, Nieuw-Zeeland en olympisch kampioen Argentinië. Argentinië en Nieuw-Zeeland spelen tegen elkaar op de slotspeeldag, Spanje neemt het op tegen Australië. .
  5. 08 uur 53. Nikiforov: "Ik heb het verpest". Sterke beer Toma Nikiforov moest vechten tegen de tranen na zijn uitschakeling in de 2e ronde van het judotoernooi. "Alle lichten stonden op groen, mijn voorbereiding was perfect. Maar helaas stopt het hier al. Hiervoor was ik niet naar hier gekomen, ik heb het verpest." .

  olympische spelen

  Hoofdpunten

  voetbal