olympische spelen

  Belgen in actie

  nu live

  1. 12 uur 07. Livestream 4/Eén: zwemmen. Op Eén of livestream 4 beginnen we aan de reeksen van het zwemmen, met iets voor 13 uur ook Louis Croenen op de 100 meter vlinderslag. .
  2. 12 uur 06. Spanje wint in het basketbal. De Spaanse vrouwen hebben de topper in de groepsmatch tegen Servië overtuigend gewonnen, met 85-70. Over een uurtje schakelen we op livestream 3 over naar de medaillematchen in het tafeltennis bij de vrouwen. .
  3. 12 uur . Hoe zit het in het tennis? In het tennis kennen we met Belinda Bencic een eerste finaliste. Ze speelt tegen Elina Svitolina of Marketa Vondrousova, hun match wordt later nog gespeeld, na de match van Novak Djokovic. De nummer 1 van de wereld won al de eerste set tegen Kei Nishikori. .
  4. 11 uur 47. Thiam over Biles. Nafi Thiam komt pas volgende week in actie op de zevenkamp, maar ze maakte nu al tijd een gesprekje met Sporza. Onder meer het verhaal van Simone Biles kwam aan bod: "Sport is ontspanning, maar moet menselijk blijven. We zijn niet enkel objecten die voor amusement zorgen." .
  5. 11 uur 19. Morgen begint de atletiek. We naderen de 2e week van de Olympische Spelen en dus trekt ook het atletiektoernooi zich vanaf morgen op gang, met Isaac Kimeli als eerste Belg in actie. Zaterdag trekken onder meer Ben Broeders, Hanne Claes en Paulien Couckuyt hun spikes aan. Hieronder kun je hun voorbeschouwing lezen. .

  voetbal