Belgen in actie

  nu live

  1. 10 uur 10. Welke Belgen komen nog in actie? We zien vandaag nog 3 Belgen aan het werk. Om 12.50 uur zwemt Louis Croenen de reeksen van de 100 meter vlinderslag en ongeveer op hetzelfde moment komen ook Nina Derwael en Jutta Verkest in actie in de allroundfinale. Zonder Simone Biles. Krijgen we dan een open competitie? Lees het hieronder. .
  2. 10 uur 02. Triatleet Jelle Geens: "Ik ben er, eindelijk!". Jelle Geens heeft, door corona, 2 weken later dan gepland zijn opwachting gemaakt in het olympische dorp. Hij heeft intussen wel de knop omgedraaid met het oog op de mixed relay van zaterdagnacht: "We mogen ambitieus zijn." .
  3. 09 uur 49. Golf: Detry in de middenmoot. Thomas Detry heeft zijn eerste dag op de golfbaan, met wat vertraging door de weersomstandigheden, op 1 onder par (onder het gemiddelde, zeg maar) afgesloten. Dat is nog geen man overboord, maar hij begint wel aan een inhaalrace, want bijvoorbeeld Thomas Pieters werkte zijn eerste rondje af in -6. .
  4. 09 uur 38. Eindelijk goud voor Jessica Fox. Het kanogoud in de slalom bij de vrouwen, het allereerste ooit, is naar Jessica Fox gegaan. Die had op deze Spelen eerder al brons gewonnen in de slalom met de kajak en ook op de Spelen van Londen en Rio greep ze er telkens net naast (zilver en brons). Fox is geboren in Marseille als dochter van een Frans-Australisch kajakkoppel. .
  5. 09 uur 30. "Tsjecho-Slovaakse" triomf in het schieten. In de finale van de trap, een vorm van kleiduifschieten, kregen we bij de mannen een bloedstollend duel tussen de Tsjechen Liptak en Kostelecky. Die laatste leek op weg naar het goud, maar maakte enkele foutjes op het einde en verloor uiteindelijk in de shoot-off. Bij de vrouwen was er Slovaakse succes voor Zuzana Rehak Stefecekova. Eindelijk, mogen we zeggen, want de 37-jarig had al 2 zilveren medailles in haar kast hangen, van Peking en Londne. .

  olympische spelen

  Hoofdpunten

  voetbal