Belgen in actie

  nu live

  1. 10 uur 16. Livestreams. In het waterpolo heeft Kroatië de Balkanclash tegen Montenegro vrij makkelijk gewonnen, met 13-8. Dat betekent dat we op livestream 3 overschakelen naar het basketbal bij de vrouwen, voor de match tussen de VS en Servië. Op livestream 2 begeven we ons stilaan naar de tatami (na de halve finales in het tafeltennis), voor de herkansingen, halve finales en medaillematchen in het judo. Op livestream 1 zit je nog altijd op de juiste plaats voor het tennis. .
  2. 10 uur 10. Welke Belgen komen nog in actie? We zien vandaag nog 3 Belgen aan het werk. Om 12.50 uur zwemt Louis Croenen de reeksen van de 100 meter vlinderslag en ongeveer op hetzelfde moment komen ook Nina Derwael en Jutta Verkest in actie in de allroundfinale. Zonder Simone Biles. Krijgen we dan een open competitie? Lees het hieronder. .
  3. 10 uur 02. Triatleet Jelle Geens: "Ik ben er, eindelijk!". Jelle Geens heeft, door corona, 2 weken later dan gepland zijn opwachting gemaakt in het olympische dorp. Hij heeft intussen wel de knop omgedraaid met het oog op de mixed relay van zaterdagnacht: "We mogen ambitieus zijn." .
  4. 09 uur 49. Golf: Detry in de middenmoot. Thomas Detry heeft zijn eerste dag op de golfbaan, met wat vertraging door de weersomstandigheden, op 1 onder par (onder het gemiddelde, zeg maar) afgesloten. Dat is nog geen man overboord, maar hij begint wel aan een inhaalrace, want bijvoorbeeld Thomas Pieters werkte zijn eerste rondje af in -6. .
  5. 09 uur 38. Eindelijk goud voor Jessica Fox. Het kanogoud in de slalom bij de vrouwen, het allereerste ooit, is naar Jessica Fox gegaan. Die had op deze Spelen eerder al brons gewonnen in de slalom met de kajak en ook op de Spelen van Londen en Rio greep ze er telkens net naast (zilver en brons). Fox is geboren in Marseille als dochter van een Frans-Australisch kajakkoppel. .

  olympische spelen

  voetbal