nu live

  1. 14 uur 52. Turngoud voor Rusland. De Russische mannen hebben Japan het goud in de landencompetitie van het turnen afgesnoept. Met ook nog China op kleine achterstand werd het een spannende strijd om de medailles. Voor de Russen is het de eerste landentitel bij de mannen sinds 1996. Sindsdien was het al Japan en China wat de klok sloeg. .
  2. 14 uur 27. Slecht weer op komst. Er wordt de komende dagen een tyfoon boven Tokio en omstreken verwacht en dat zal vooral invloed hebben op de buitensporten, meer bepaald die op het water. Bij het roeien werd het programma al door elkaar gehaald en nu verhuizen ook de finales in het surfen, maar om een totaal andere reden. Daar willen ze juist profiteren van die tropische storm en de hogere golven om een spectaculaire competitie te krijgen. .
  3. 13 uur 26. 2e judogoud voor Kosovo. De gouden medaille van Shohei Ono hebben we hier al vermeld, maar opmerkelijk is dat bij de vrouwen zowaar Kosovo al 2 keer goud veroverde. Het land met nog geen 2 miljoen inwoners staat zo momenteel zelfs op de 7e plaats in de medaillestand. .
  4. 13 uur 11. Tom Boon is weer fit. Tom Boon zal morgen/dinsdag voor het eerst in actie komen op het hockeytoernooi. Een maand geleden liep hij een scheurtje op in zijn kuit, maar dat is nu voldoende hersteld om weer te kunnen spelen. De Belgen spelen om 11.30 uur (Belgische tijd) tegen Zuid-Afrika. .
  5. 12 uur 36. Croenen naar de halve finales. Louis Croenen heeft zich kunnen plaatsen voor de halve finales van de 200 meter vlinderslag. Zijn 1'55"78 was de 14e tijd van alle deelnemers. Als hij net als 5 jaar geleden de finale wil halen, zal hij wellicht wel zijn Belgische record (1'55"39) moeten verbeteren. .

  de belgen in tokio

  olympische spelen

  voetbal