nu live

  Belgen in actie

  olympische spelen

  nu live

  1. 11 uur 57. Atletiek: toch geen Bolingo. Cynthia Bolingo zal dan toch niet in actie komen op deze Olympische Spelen. Ze is niet hersteld van de hamstringblessure die ze op training in Mito opliep. "Ze heeft er nog alles aan gedaan om klaar te geraken, maar de tijd was te kort", zegt haar coach Carole Bam. Bolingo had al op de valreep moeten passen voor de gemengde estafette, maar mikte nog op de 400 meter individueel en de 4x400 meter bij de  vrouwen. .
  2. 11 uur 40. Tennis: Zverev olympisch kampioen. Alexander Zverev heeft het olympische tennistoernooi bij de mannen gewonnen. De Rus Karen Chatsjanov had niet veel weerwerk te bieden in de finale: 6-3 en 6-1. Het zwaarste werkje had Zverev in de halve finales al opgeknapt, waar hij Djokovic uitschakelde. Zverev treedt in de voetsporen van Steffi Graf, die goud won voor Duitsland in 1988, en het duo Becker/Stick, die goud pakten in 1992. .
  3. 11 uur 33. Turnen: Andrade springt naar goud. Rebeca Andrade pakt dan toch een gouden medaille mee van de Olympische Spelen. In de allroundfinale moest ze Sunisa Lee voorlaten, maar op de sprong was ze wel de beste, voor de Amerikaanse Skinner en de Koreaanse Yeo. .
  4. 11 uur 28. Overzicht livestreams. In het hockey beginnen de Red Lions er zo meteen aan tegen Spanje, hun kwartfinale kun je volgen op livestream 4 of gewoon op tv, op Eén In het baskettbal zitten Spanje en Slovenië in de 2e helft. Doncic en co hebben een kleine achterstand goed te maken. Volg die wedstrijd op livestream 1 . Wie het vervolg van de toestelfinales in het turnen wil volgen, kan terecht op livestream 3 . Op livestream 2 volgen we de finale van het tennis bij de mannen, tussen Zverev en Chatsjanov. .
  5. 11 uur 10. Hockey: om 11.30 uur België-Spanje. Over een tiental minuutjes schakelen we op Eén/livestream 4 in op het hockey, waar de Red Lions tegen Spanje om een plaatsje in de halve finales bikkelen. .

  Hoofdpunten