olympische spelen

  Belgen in actie

  nu live

  1. 12 uur 12. Judo: weer dubbel Japans goud . De Japanners blijven het judo domineren, want het was ook in de klasse tot 78 kilogram (v) en tot 100 kilogram (m) weer prijs. Shori Hamada had de Française Malonga snel in een armklem, de Amerikaanse Japanner Aaron Wolf moest tegen de Koreaan Cho meer dan 5 minuten extra kampen om uiteindelijk toch met een ippon uit te pakken. .
  2. 12 uur 07. Livestream 4/Eén: zwemmen. Op Eén of livestream 4 beginnen we aan de reeksen van het zwemmen, met iets voor 13 uur ook Louis Croenen op de 100 meter vlinderslag. .
  3. 12 uur 06. Spanje wint in het basketbal. De Spaanse vrouwen hebben de topper in de groepsmatch tegen Servië overtuigend gewonnen, met 85-70. Over een uurtje schakelen we op livestream 3 over naar de medaillematchen in het tafeltennis bij de vrouwen. .
  4. 12 uur . Hoe zit het in het tennis? In het tennis kennen we met Belinda Bencic een eerste finaliste. Ze speelt tegen Elina Svitolina of Marketa Vondrousova, hun match wordt later nog gespeeld, na de match van Novak Djokovic. De nummer 1 van de wereld won al de eerste set tegen Kei Nishikori. .
  5. 11 uur 47. Thiam over Biles. Nafi Thiam komt pas volgende week in actie op de zevenkamp, maar ze maakte nu al tijd een gesprekje met Sporza. Onder meer het verhaal van Simone Biles kwam aan bod: "Sport is ontspanning, maar moet menselijk blijven. We zijn niet enkel objecten die voor amusement zorgen." .

  voetbal