Belgen in actie

  olympische spelen

  nu live

  1. 15 uur 58. Einde dag 6. Met het basketbal tussen Spanje en Servië en het beachvolleybalduel tussen Brazilië en Nederland trekken we een streep onder deze olympische dag. Morgen is voor de Belgen vooral uitkijken naar Emma Plasschaert (zeilen), Thomas Pieters en Thomas Detry (golf), de Belgian Cats tegen Puerto Rico (basketbal) en de finale van Fanny Lecluyse (zwemmen). .
  2. 15 uur 52. Basketbal: 2e nederlaag voor Argentinië. Argentinië, de olympische kampioen van 2004, staat met de rug tegen de muur na een nieuwe nederlaag, nu tegen Spanje (81-71). Het zal in de slotmatch zwaar moeten uithalen tegen Japan om nog in de top 8 van de gecombineerde ranglijst te geraken. .
  3. 15 uur 48. Titelverdediger Alison redt zijn hachje in het beachvolleybal. Alison Cerutti en Alvaro Morais Filho hebben in hun laatste groepsmatch het Nederlandse duo Brouwer/Meeuwsen verslagen met 2-0. Hierdoor wippen ze van de 3e plaats naar de groepswinst. Ook de Nederlanders gaan door, waardoor de Amerikanen Lucena/Dalhausser de pineut zijn. De 41-jarige Dalhausser is de olympische kampioen van Peking, Alison won het goud 5 jaar geleden in Rio. .
  4. 15 uur 09. Tafeltennis: 9e Chinees goud op een rij in het vrouwen enkelspel. Chen Meng heeft eindelijk die grote individuele titel in het tafeltennis veroverd. De 27-jarige Chinese stond altijd wat in de schaduw van haar landgenotes, maar in een spannende finale rekende het jonge geweld van Sun Yingsha af: 4-3 (11-9 in de slotset). Van de 18 gouden en zilveren medailles die er al in het tafeltennis bij de vrouwen (enkelspel) te verdienen waren in de olympische geschiedenis gingen er 16 naar China. .
  5. 15 uur 03. Tennis: halve finales bij de mannen bekend. Bij de mannen zijn de kwartfinales van het tennis afgewerkt. Novak Djokovic maakte de meeste indruk, tegen Kei Nishikori. In de volgende ronde treft hij Alexander Zverev. De andere halve finale gaat tussen 2 outsiders: Pablo Carreno Busta en Karen Chatsjanov. .