nu live

  luister liveluister live

  Belgen in actie

  olympische spelen

  nu live

  1. 13 uur 28. Atletiek: Crestan op de wip. Eliott Crestan heeft een hoofdrol opgeëist in zijn halve finale van de 800 meter. Hij nam in de slotronde resoluut de kop, maar werd in de  laatste rechte lijn nog door 3 atleten voorbijgestoken. Hij moet hopen dat zijn 1'44"84, een fors persoonlijk record, volstaat om met de beste tijden alsnog de finale te halen. .
  2. 13 uur 14. GOUD voor Derwael! De concurrenten van Nina Derwael komen nog niet tot aan haar enkels in de finale aan de brug. Ze is de enige turnster die boven de 15.000 punten uitkomt. Concurrente Sunisa Lee pakt toch nog brons, het zilver is voor de Russin Iliankova. .
  3. 13 uur 08. Atletiek: geen finale voor Zagré. Anne Zagré heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter horden. Met 12"78 liep ze wel haar beste tijd van het seizoen, maar 12"67 was nodig om de finale te halen. De Puerto Ricaanse Jasmine Camacho-Quinn verbaasde met een olympisch record: 12"26. .
  4. 13 uur 07. Hockey: Red Lions naar de halve finale. De Belgische hockeymannen hebben na de rust dan toch afstand kunnen nemen van Spanje, met dank aan de strafcorners. Uiteindelijk werd het nog een geruststellende 3-1-zege. In de halve finale treffen de Red Lions India of Groot-Brittannië, een match die later vandaag nog gespeeld wordt. .
  5. 13 uur 01. Derwael ruikt GOUD. Nina Derwael turnt geen perfecte oefening, maar 15.200 zou in principe ruimschoots moeten volstaan voor de gouden medaille. Het is wel nog bang afwachten of een van de andere turnsters zichzelf alsnog kunnen overtreffen. .

  Hoofdpunten