Belgen in actie

  olympische spelen

  nu live

  1. 00 uur 35. Nog een Belgisch kwartet. Het is de dag van de gemengde landenteams vandaag, want straks (14.35 uur) staat een Belgisch kwartet in het atletiekstadion in de finale van de 4x400 meter. Nog in het olympisch stadion komen in de ochtendsessie 5 Belgen in actie: Hanne Claes en Paulien Couckuyt (reeksen 400m horden), Ben Broeders (kwalificaties polsstokspringen), Eliott Crestan (reeksen 800m) en Anne Zagré (reeksen 100m horden). In het golf werken Thomas Pieters en Thomas Detry hun derde en voorlaatste ronde af. Pieters zakte na een offday van plaats 3 helemaal weg, Detry klom van 31 naar 15. In het zeilen staan Isaura Maenhaut en Anouk Geurts voor de laatste drie reeksen in de 49er FX. Na 9 races staan ze 17e en lijken ze uitgeschakeld voor de medalrace met de top 10. .
  2. 00 uur 29. 3, 2, 1: start! De wedstrijd gaat zo meteen van start. Er zijn 17 deelnemende landen. Bekijk de mixed relays nu in Livestream 4 en op één . Dirk Gerlo verzorgt het commentaar. .
  3. 00 uur 19. Kan België een medaille forceren? Vandaag beginnen we er weer vroeg aan, want in het triatlon staat de mixed relay op het programma.  België is een van de deelnemers. Ons team heet de "Belgian Hammers" en bestaat uit Marten Van Riel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Claire Michel. In een sprintwedstrijd moeten de triatleten elk om beurt 300 meter zwemmen, 6,6 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen. Van Riel (4e ) en Barthelemy (10e) toonden in de individuele wedstrijd dat ze in topvorm zijn, maar het is afwachten hoe Geens (na zijn coronabesmetting) en Michel (dinsdag sukkelend met zware krampen) voor de dag zullen komen. De race begint om 7.30 uur Japanse tijd, 0.30 uur onze tijd en duurt ongeveer anderhalf uur. .
  4. 00 uur 15. Dag 8. Dag 8! We zijn halfweg de Olympische Spelen. Het glas is halfvol, want er komt de volgende dagen nog heel veel lekkers aan. Vandaag zit de dag - voor de verandering - tjokvol. Actie van de bovenste plank. Volg alles hier op de voet. .

  Hoofdpunten