olympische spelen

  Belgen in actie

  nina derwael pakt goud!

  nu live

  1. 05 uur 10. Van Bellinghen in Livestream 2. In Livestream 2 is Anna Van Bellinghen aan haar competitie in het gewichtheffen begonnen. Onze landgenote komt in actie in de categorie boven 87 kilogram. .
  2. 04 uur 55. Puerto Rico pakt brons op de horden! Jasmine Camacho-Quinn heeft de olympische titel te pakken op de 100 meter horden. De atlete uit Puerto Rico haalt het in 12"37 voor de Amerikaanse wereldrecordhoudster Kendra Harrison en de Jamaicaanse Megan Tapper. .
  3. 04 uur 47. Griekenland wint het verspringen! Miltiadis Tentoglou is olympisch kampioen verspringen. De Griek haalt het met 8,41 meter verrassend voor de Cubaanse favoriet Juan Miguel Echevarria en Maykel Masso, nog een Cubaan. Echevarria sprong ook 8,41 meter, maar zijn op een na beste sprong (8,09 meter) was minder ver dan de op een na beste sprong van Tentoglou  (8,15 meter). Echevarria had trouwens nog een kans om de 8,41 te verbeteren, maar in zijn laatste sprong stopte hij door een blessure plots in zijn aanloop. .
  4. 04 uur 27. Peters/Broekx niet rechtstreeks naar halve finales. Hermien Peters en Lize Broekx zijn 4e geworden in de 4e en laatste reeks van de K2 500 meter.  Onze landgenotes waren ingedeeld in een zware serie. Nieuw-Zeeland won, voor Duitsland en Australië. Toen Peters en Broekx voelden dat ze geen top 2 zouden halen, lieten ze het schieten. Zo sparen ze hun krachten voor de kwartfinales iets na 6 uur, waarin ze opgevist worden. .
  5. 04 uur 21. Vervaet heeft ook de beste verliezende tijd. Na de laatste reeks kunnen we nu ook zeggen dat Vervaet zelfs met de beste verliezende tijd doorgaat. Knap! Ter info: Dafne Schippers plaatste zich in de 2e reeks als 3e met een chrono van 23"13 rechtstreeks voor de halve finales.  De Nederlandse kwam in dezelfde baan uit als Vervaet, die dus sneller liep met haar 23"05. .

  Hoofdpunten

  jupiler pro league

  voetbal