olympische spelen

  Belgen in actie

  nu live

  1. 15 uur 53. Baseball: VS nagenoeg uitgeschakeld. Het goud in het baseball zal opnieuw niet naar de VS gaan. Japan haalde het na een extra inning (7-6) en stoot door naar de halve finales, de VS kan via de herkansingen heel eventueel nog de finale halen. De baseballcompetitie is door het ontbreken van spelers uit de Amerikaanse topcompetitie MLB wel zwaar onthoofd. .
  2. 15 uur 51. Basketbal: Australië toch door, straks loting. De Australische basketbalvrouwen hebben een moeilijke start tegen Puerto Rico overwonnen en uiteindelijk nog overtuigend gewonnen: 96-69. Hierdoor gaat Australië als 3e in de groep van België door naar de kwartfinales, maar niet als reekshoofd. Zo meteen wordt er geloot voor die kwartfinales. België kan enkel uitkomen tegen Servië, Frankrijk of Japan. .
  3. 15 uur 32. Hockey: halvefinalisten bij de vrouwen bekend. Groot-Brittannië heeft nog altijd uitzicht op een nieuwe olympische titel in het hockey, maar tegen Spanje kostte het wel bloed, zweet, tranen en shoot-outs om de halve finales te bereiken. Dan hadden Argentinië (3-0 tegen Duitsland) en Nederland (3-0 tegen Nieuw-Zeeland) het een stuk makkelijker. Dé verrassing van de kwartfinales kwam van India, dat Australië met 1-0 versloeg. .
  4. 15 uur 16. Eventing: Brits en Duits goud. De Britse ploeg heeft Australië en titelverdediger Frankrijk de loef afgestoken in het landenklassement van de eventing. Een triomf voor de 31-jarige Laura Collett, die 8 jaar geleden haar ruggengraat brak bij een val en ontsnapte aan de dood en een verlamming. Sindsdien rijdt ze met een soort airbag in haar jas. Het individuele eventinggoud ging naar de Duitse Julia Krajewski, die na de dressuur en cross country haar zenuwen in bedwang hield in de afsluitende jumping. .
  5. 15 uur 09. Atletiek: geen 3 op een rij voor Perkovic. Geen 3e olympische titel op een rij voor de Kroatische discuswerpster Sandra Perkovic. Met 65,01 meter eindigde ze zelfs buiten de medailles. Het goud ging overtuigend naar de Amerikaanse Valarie Allman, die bij haar eerste worp al 68,98 meter wierp. .

  Hoofdpunten

  jupiler pro league

  voetbal