Belgen in actie

  olympische spelen

  nu live

  1. 00 uur 29. 3, 2, 1: start! De wedstrijd gaat zo meteen van start. Er zijn 17 deelnemende landen. Bekijk de mixed relays nu in Livestream 4 en op één . Dirk Gerlo verzorgt het commentaar. .
  2. 00 uur 19. Kan België een medaille forceren? Vandaag beginnen we er weer vroeg aan, want in het triatlon staat de mixed relay op het programma.  België is een van de deelnemers. Ons team heet de "Belgian Hammers" en bestaat uit Marten Van Riel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Claire Michel. In een sprintwedstrijd moeten de triatleten elk om beurt 300 meter zwemmen, 6,6 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen. Van Riel (4e ) en Barthelemy (10e) toonden in de individuele wedstrijd dat ze in topvorm zijn, maar het is afwachten hoe Geens (na zijn coronabesmetting) en Michel (dinsdag sukkelend met zware krampen) voor de dag zullen komen. De race begint om 7.30 uur Japanse tijd, 0.30 uur onze tijd en duurt ongeveer anderhalf uur. .
  3. 00 uur 15. Dag 8. Dag 8! We zijn halfweg de Olympische Spelen. Het glas is halfvol, want er komt de volgende dagen nog heel veel lekkers aan. Vandaag zit de dag - voor de verandering - tjokvol. Actie van de bovenste plank. Volg alles hier op de voet. .

  Hoofdpunten