Heeft Remco Evenepoel een Luik-scenario in zijn hoofd voor het WK? "Die helling doet me denken aan La Redoute"

 zo 29 september 2024 10:50

Krijgt het wonderseizoen van Remco Evenepoel nog een (extra) climax? De Belgische kopman krijgt in Zürich een parcours voorgeschoteld waar hij zich kan uitleven. Al is Evenepoel voor de start van het WK schijnbaar voorzichtig. "Je kunt serieus stilvallen op dit parcours, al heeft Lotte (Kopecky, red.) ons geleerd dat je hier nooit mag opgeven", vertelde hij vlak voor de start.

"We mogen Remco niet de ruimte geven die hij kreeg op de Olympische Spelen", luidde de wijze raad van Tadej Pogacar voor de start van het WK.

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar hoe dacht Remco Evenepoel daar zelf over voor de start?

 

“Ik heb die natuurlijk wel zelf afgedwongen", vertelde de Belgische kopman in de mixed zone. "Het was een harde koers en ik ging op een moment waarop iedereen op de limiet zat. Ze zullen me niet zomaar een halve minuut geven, ik zal moeten afwachten en het goede moment uit kiezen.”

Het doet me een beetje denken aan La Redoute en de uitloper daarna.

Remco Evenepoel

Evenepoel heeft dat moment voor een koers meestal al gememoriseerd. Deed hij de vorige dagen inspiratie op in de andere categorieën?

 

“Als je vol op de Bergstraße gaat, kun je serieus stilvallen nadien. Het doet me een beetje denken aan La Redoute en de uitloper daarna."

 

Dat belooft, Evenepoel gebruikte die helling in Luik-Bastenaken-Luik al tweemaal als zijn lanceerplatform voor een solo.

 

"Het zal zaak zijn om goed te timen en je eigen krachten in te schatten. En nooit opgeven, als je ziet wat Lotte gisteren gedaan heeft.”

 

In tegenstelling tot Kopecky mag Evenepoel wel in het zonnetje pedaleren vandaag.

 

“Het is behoorlijk fris, maar dit is eigenlijk heerlijk herfstweer", glimlacht hij. "We mogen van geluk spreken met het weer dat wij krijgen. De andere categorieën hebben serieus afgezien, respect voor hoe zij de koers hebben afgewerkt.”

Gerelateerd: