Ga naar de inhoud

Ongeslagen Leopold slaat kloofje na ruime overwinning en puntenverlies van achtervolgers

Boon blijft scoren.

Leopold heeft zijn leidersplaats in het klassement van de ION Hockey League verstevigd. De leider won met ruime 6-1 cijfers tegen promovendus Victory op de vijfde speeldag en heeft nu dertien punten achter zijn naam. Het verschil met de eerste achtervolger, landskampioen Gantoise, bedraagt vier punten.

Leopold beleefde een makkelijke namiddag. Bij de rust leidde het al met 4-0 na doelpunten van Tom Boon, Louis De Backer en Gaspard Baumgarten. Nadien diepten Nicolas Poncelet en Tom Degroote verder uit. Gregoire Scheppers bezorgde Victory een eerredder.   

 

Racing, Orée, Braxgata en Dragons, die bij aanvang van de speeldag slechts drie punten achterstand telden op leider Leopold, kenden een minder vanzelfsprekende dag.

 

Dragons ging met 4-1 de boot in tegen Gantoise. Orée en Braxgata hielden elkaar op 3-3. Racing geraakte niet verder dan een 4-4 gelijkspel met Ukkel Sport. De kloof met leider Leopold bedraagt nu vijf punten, voor Dragons is het verschil al zes punten groot.   

 

In de stand is Leopold leider met dertien punten, voor Gantoise, dat er negen heeft. Racing, Orée, Braxgata en Herakles, dat met 2-3 won van White Star, bezetten met acht punten de plaatsen drie tot zes.

 

Daaronder volgen Dragons en Waterloo Ducks, dat een 2-2 gelijkspel behaalde tegen Daring, met zeven stuks. Onderaan strijden Daring (5 punten), Ukkel (5), Victory (2) en White Star (1) om het behoud.