Ga naar de inhoud

Verken het olympische MTB-parcours met Puck Pieterse: "Opgepast, want dit plankje nemen ze straks weg"

Zoek niet naar Mathieu van der Poel op het EK wielrennen vandaag. De wereldkampioen is niet in Nederland, maar wel in Parijs voor het olympische mountainbike-testevent. Nog van Team-NL is ook Puck Pieterse is van de partij. Zij zet naar goede gewoonte haar verkenning op Youtube. 

Uit die verkenning blijkt duidelijk dat het een technische omloop is vol pittige afdalingen en hobbelige rock gardens

 

Halfweg neemt Pieterse de moeilijke variant van een lastige bocht. Ze kiest ervoor om te jumpen, maar waarschuwt wel voor deze plek tijdens de race: "Ze gaan nu ongeveer dat plankje weghalen. Dat hebben ze er gelegd voor de oefenritten, maar straks is het weg. En om te springen is het vrij ver. "

 

Benieuwd welke route ze dan zal kiezen...