Ga naar de inhoud

Australische reisde 15.000 kilometer voor afgelaste Ronde van België: "Mijn beste kans om opgemerkt te worden"

De Australische Matilda Raynolds reisde 15.000 kilometer voor de Ronde van België.

Het zal je maar overkomen. De Australische Matilda Raynolds (35) reisde de halve wereld over om deel te nemen aan de Ronde van België voor vrouwen, maar een week voor de start gelastte de organisatie de wedstrijd plots af. Raynolds steekt haar teleurstelling niet weg: "Ik kan het niet begrijpen"

Van een late domper gesproken.

 

Over exact een week moest de Ronde van België voor vrouwen van start gaan in Mettet, maar gisteren kwam uit het niets het bericht dat de organisatie een streep door het event zet. Naar eigen zeggen door veiligheids- en financiële problemen.

Voor veel rensters is het een kleine tegenvaller, maar voor Matilda Raynolds is de impact veel groter.

Hoogtepunt van het seizoen

15.000 kilometer, zo ver reisde de 35-jarige Australische om deel te nemen. Ze sloot zich als niet-prof zelfs speciaal aan bij het Belgische clubteam Keukens Redant.

 

De vijfdaagse rittenkoers was haar ultieme doel.

 

"Ik ben zeer teleurgesteld", vertelt Raynolds. "Ik kom helemaal vanuit Australië om mijn passie uit te oefenen. Ik laat mijn partner achter en probeer mijn job vanuit België te regelen."

 

"Veel Nieuw-Zeelanders en Australiërs komen voor de zomer naar de Lage Landen. Het vraagt veel opofferingen en geld, maar we doen het uit liefde voor de sport."

Het is een 2.1 race, met vijf geweldige ritten, livestreaming... Het zou fantastisch worden.

Matilda Raynolds

En door de afgelasting wordt die nu stevig getest.

 

"Voor de echte professionele renners is deze ronde iets minder belangrijk, want zij hebben nog veel andere doelen. Maar voor clubteams is dit een van de hoogtepunten van het seizoen. Het is een 2.1 race, met vijf geweldige ritten, livestreaming... Het zou fantastisch worden."

 

En wie weet een springplank naar een professionele carrière.

 

"Deze ronde was mijn beste kans om opgemerkt te worden en eventueel te tekenen bij een beter team. In een eendagskoers is het veel moeilijker om op te vallen."

 

Ondanks de enorme teleurstelling wil de Australische de keuze van de organisatoren niet veroordelen: "Ik besef dat het niet gemakkelijk is om zo een race te organiseren. Alleen de timing van de afgelasting is lastig, amper één week voor de start."

 

Wat de toekomst brengt, weet Raynolds nog niet: "Misschien ga ik de Baloise Ladies Tour nog rijden, die is wel pas over zes weken. Maar hoogstwaarschijnlijk ga ik naar huis, want de shock was groot."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.