Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
38
3
2
1
0
4
4
2
Union
35
3
0
3
0
3
6
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
6
2
2
0
0
3
1
2
Union
0
1
0
1
0
2
3
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
2
Union
0
2
0
2
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Van Bommel over Vermeeren: "Barcelona? Hij kan naar dat niveau toegroeien"

 di 6 juni 2023 10:41
Mark van Bommel en Arthur Vermeeren
Mark van Bommel en Arthur Vermeeren

Mark van Bommel was maandag de centrale gast in de laatste Extra Time-aflevering van het seizoen. De trainer van Antwerp sprak er onder meer over Arthur Vermeeren, Michel-Ange Balikwisha en de ambities voor volgend seizoen. "We moeten deze groep zoveel mogelijk samenhouden", luidde het.

Arthur Vermeeren was dit seizoen de openbaring bij Antwerp. Trainer Mark van Bommel en sportief directeur Marc Overmars hadden het potentieel van de jonge middenvelder meteen gezien. "Vanaf de eerste training zeiden Marc en ik tegen elkaar: "Die jongen gaat minuten maken"", zegt Van Bommel in Extra Time.

 

"Nadat Radja Nainggolan was weggegaan, kwam hij in het elftal en tijdens de WK-break bevestigde hij dat op de training."

 

Een oefenmatch tegen Kortrijk tijdens het WK hielp Van Bommel ook een handje. "Gerkens en Yusuf raakten geblesseerd en we probeerden Stengs een halfuur centraal naast Vermeeren. We speelden Kortrijk helemaal van de mat. Zo zie je hoe het af en toe in elkaar valt. Dat kun je bijna niet sturen."

Vanaf de eerste training zeiden Marc Overmars en ik tegen elkaar: die jongen gaat minuten maken.

Mark van Bommel over Arthur Vermeeren

Na een druk seizoen met Antwerp trekt Arthur Vermeeren ook nog naar het EK voor beloften deze zomer. "Daar ontkom je niet aan. Hij is zo goed, hij móet mee. Dat kan niet anders, ook al wil ik het niet", vertelt Van Bommel.

 

Hoe heeft de Antwerp-trainer, zelf een voormalige middenvelder, Vermeeren geholpen dit seizoen? "Ik ben veel met hem bezig geweest dat hij om zich heen kijkt, zijn oriëntatie op het veld. Je moet weten waar je staat en weten dat je vrij bent wanneer je toevallig de bal krijgt."

 

Kenners dichten Vermeeren een grote toekomst toe. Voetbalt hij net als Van Bommel ooit bij Barcelona? "Dat is een heel hoog niveau, maar ik denk wel dat hij daar naartoe kan groeien", aldus de trainer.

"Balikwisha moet constanter worden"

Mark van Bommel sprak in Extra Time ook over Michel-Ange Balikwisha, de wispelturige aanvaller van Antwerp. "Hij moet constanter worden", is het oordeel van de Nederlander. "Dan gaat zijn rendement omhoog en weet het elftal wat hij doet."

 

"In zijn hoofd moet hij de klik maken. Daar ben ik vaak met hem over bezig. Als hij stabiel en constant wordt, kan ik hem er niet meer uithalen."

 

"Of hij daarvoor ook meer concurrentie nodig heeft? Iedere speler heeft concurrentie nodig, maar ook vertrouwen. Dat je weet dat je na een mindere match toch weer mag spelen."

 

"Balikwisha moet het besef hebben dat hij goed is. Als hij dat niveau brengt, kan hij het elke tegenstander moeilijk maken."

"Moeten deze groep zoveel mogelijk samenhouden"

Mark van Bommel heeft bij Antwerp nog een contract voor een jaar. Maar hoe doe je als trainer nog beter wanneer je net de dubbel gewonnen hebt? "Je kunt er eventueel nog een Supercup bij doen", glimlacht Van Bommel. "En kwalificatie voor de Champions zou ook een plus zijn."

 

Wat is de uitdaging voor Antwerp deze zomer? "Het belangrijkste is om de groep zoveel mogelijk bij elkaar te houden en daar jongens bij te halen. Onze kern is niet supergroot. We zijn zelfs eens een keer met 15 spelers naar een wedstrijd gegaan."

 

"We verliezen ook Pacho, die superbelangrijk geweest is. Hij maakt een verdiende transfer, al hebben we hem misschien zelfs te vroeg verkocht. Misschien was hij meer waard."

 

Voorin is er alvast versterking op komst. "Marc Overmars staat dicht bij een centrale spits", verklapt Van Bommel, die wel het belang van Vincent Janssen onderstreept.

 

"Hij is veel belangrijker dan zijn goals, door zijn manier van druk zetten, de bal vast te houden, het vechten, ... Hij mag wel wat harder trainen, dat heb ik hem al een paar keer gezegd (lacht). Je moet er wat mee spelen, maar je moet je ook goed voelen", weet Van Bommel.

Van Bommel: "Messi de beste met wie ik speelde? Neen, Luc Nilis"

Gerelateerd: