Ga naar de inhoud

Tedesco wilde Alderweireld terughalen bij Rode Duivels: "Hij antwoordde: "Niet deze maand, coach""

Alderweireld kondigde eerder dit jaar nog zijn internationale pensioen aan.

Een kampioenenmaker kan je altijd gebruiken, moet Domenico Tedesco gedacht hebben. Na recente uitspraken van Toby Alderweireld over een eventuele rentree bij de Rode Duivels, stuurde de bondscoach hem een berichtje. Alderweireld bedankte alsnog. "De deur blijft wel altijd open voor Toby", stelde Tedesco.

Waren het de adrenaline en de feestvreugde die Toby Alderweireld een terugkeer bij de Rode Duivels deden overwegen?

 

Na de razendspannende ontknoping van zondagavond liet de 34-jarige verdediger verstaan dat hij misschien wel wilde terugkeren uit zijn internationale pensioen. Daar komt (nog) niets van in huis.

Ik heb zijn interview gezien en hem een berichtje gestuurd.

Domenico Tedesco

Bondscoach Domenico Tedesco had hem er nochtans graag weer bijgehaald.

 

"Ik heb Alderweireld overwogen", vertelde de bondscoach vandaag op de persconferentie. "Ik heb het interview gezien en hem een berichtje gestuurd. "Niet deze maand, coach", stuurde hij terug."

 

Tedesco begrijpt de Antwerp-speler wel. "Misschien was hij op dat moment gewoon dolgelukkig en dacht hij later nog eens goed na."

 

Dat Alderweireld het aanbod van Tedesco nu heeft afgeslagen, betekent dan niet dat hij nooit nog kans zal maken op een selectie. "De deur blijft altijd open voor Toby", besluit de Duitser.

 

Zijn plekje wordt nu, al minstens voor even, ingevuld door Ameen Al Dakhil (Burnley).