Ga naar de inhoud

PGA en European Tour maken einde aan ruzie met LIV Tour, ze gaan zelfs samenwerken

De Belgische nummer 1 Thomas Pieters in actie op het LIV-toernooi in Australië.

Er is een einde gekomen aan de patstelling in de golfwereld. De Amerikaanse en de Europese circuits slaan de handen in mekaar met de lucratieve (en omstreden) LIV Golf League.

De LIV Golf League werd vorig jaar boven het doopvont gehouden. Het nieuwe circuit lokte heel wat wereldtoppers met oliedollars uit Saudi-Arabië. Ook de Belgische nummer 1 Thomas Pieters hapte toe.

 

Het Amerikaanse circuit - PGA Tour - dreigde zijn status kwijt te spelen en weigerde de LIV-spelers nog toe te laten op zijn toernooien. 

 

Aan die patstelling komt nu een einde. Meer nog, de PGA Tour en de LIV Golf League fuseren. De DP World Tour, het Europese golfcircuit, springt mee in de dans. Zij hadden de voorbije weken met boetes en schorsingen gezwaaid.

 

"Geweldig", klinkt het bij de Amerikaanse LIV-speler Phil Mickelson. "Een historische dag voor het spel waar we allemaal van houden", reageert Jay Monahan van de PGA Tour.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wat is/was de LIV Tour?

De golfwereld wordt al jaren gedomineerd door de Amerikaanse PGA Tour en de Europese DP World Tour. Vorig jaar dook plots de LIV Golf Tour op.

 

Een nieuwkomer wordt niet altijd met open armen begroet, zeker als het om een golftournee gaat die gefinancierd wordt met geld uit Saudi-Arabië. Heel wat golfers van de PGA Tour en de DP World Tour zwichtten voor de lucratieve LIV Tour.

 

LIV staat voor 54 in Romeinse cijfers: een verwijzing naar het aantal holes dat gespeeld wordt. 54 en geen 72 zoals bij de andere toernooien.