Ga naar de inhoud

RWDM verwijt Dailly "verduistering, machtsmisbruik en intimidatie", hij reageert: "Grote stomme leugens"

John Textor (links) met Thierry Dailly.

Thierry Dailly is niet langer voorzitter van RWDM. In een communiqué komt de Amerikaanse eigenaar John Textor met zware beschuldigingen aan het adres van Dailly op de proppen. Dailly zelf voelt zich geflikt en noemt het leugens. "Dit is pure recuperatie van een man die twijfel probeert te zaaien."

Enkele uren nadat RWDM Thierry Dailly uit zijn functie van voorzitter heeft ontheven, komt de club bij monde van eigenaar John Textor ook met een uitleg. Of moeten we zeggen: een resem zware beschuldigingen?

"Het is met een zwaar gemoed dat ik enkele ernstige problemen moet aanpakken die zich hebben voorgedaan en die hebben geleid tot het ontslag van de heer Dailly als voorzitter", schrijft Textor.

 

"Eind 2022 kwam verdere informatie over het bestuur van meneer Dailly aan het licht, wat leidde tot zijn ontslag als CEO van de club. Na een bestuursvergadering in februari behield Dailly wel de onderhandelde titel van voorzitter."

 

Maar ook uit die rol is Dailly nu ontslagen. In zijn motivatie heeft Textor het over "verduistering van clubgeld, machtsmisbruik, agressief en intimiderend gedrag en het creëren van een toxische werksfeer".

 

"Met respect voor de bijdragen van meneer Dailly aan de club, is collectief overeengekomen dat hij geen voorzitter meer kan zijn. We zijn ervan overtuigd dat de personele wijzigingen zullen bijdragen aan een werkomgeving die wel conform onze gemeenschappelijke waarden is."

Dailly: "Grote stomme leugens, dit laat ik niet gebeuren"

"Eén ding is zeker, dit zijn grote stomme leugens", reageerde Dailly bij Sporza. "Ik geef donderdag meer informatie, met de échte details."

 

"Of mijn verhaal bij de club voorbij is? Totaal niet. Dat mag niet, dat laat ik niet gebeuren." Dailly heeft nog 20% procent van de clubaandelen in handen.

 

"Ik kan de woorden niet vinden om dit te beschrijven. Dit is pure recuperatie van een man die twijfel probeert te zaaien."

 

"Ik ga me verdedigen", luidt het stellig. "De mensen die me kennen en al mijn kennissen uit de voetbal- en zakenwereld weten dat ik zo niet ben. Ik voel nog enorme steun binnen de club, bij de staf en de spelers."

Al mijn kennissen uit de voetbal- en zakenwereld weten dat ik zo niet ben. Ik voel nog enorme steun binnen de club.

Thierry Dailly, ex-voorzitter RWDM
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.