Ga naar de inhoud

Roglic laat deur op een kier voor Tour: "Zal nog eens aan mijn vrouw vragen of ik mag"

Roglic was gisteren te gast bij Op1 op de Nederlandse zender NOS.

Nu zijn roze trui mooi opgeborgen hangt in de kast, kan Primoz Roglic even bekomen van de spectaculaire slotweek in de Giro. Hij keek daar gisteren bij NOS met veel trots op terug. En hij had het ook even over de Tour.

Primoz Roglic verscheen gisteren met kleine oogjes aan tafel bij het Nederlandse praatprogramma Op1. Na de Giro heeft de Sloveense klimmer de eindoverwinning duidelijk goed gevierd.

 

"Ik heb een lastige dag achter de rug", lacht Roglic als hem gevraagd wordt of de champagne gesmaakt heeft. "Dit voelt eigenlijk aan als etappe 23 van de Giro. Het blijft maar doorgaan."

 

Maar genieten doet de kopman van Jumbo-Visma wel volop. "Ik vergelijk eigenlijk nooit zeges, maar deze is toch een van de mooiste uit mijn carrière", stelt hij vol trots over zijn Giro-winst.

Hij is een goede vriend, maar ik had hem niet eens herkend.

Primoz Roglic

Voor die eindzege heeft hij ook wel heel wat helpende handen gekregen. Hij vergeet dan ook niet om zijn (ex-)ploegmaten te bedanken.

 

"Samenwerken, samen winnen", vertelt Roglic in zijn beste Nederlands. Een verwijzing naar de leuze van het Nederlandse team.

 

Maar naast hulp van zijn Jumbo-Visma-makkers kreeg de Sloveen ook hulp van een ex-ploegmaat. Bij een kettingprobleem in de laatste tijdrit werd hij even geduwd door een goede vriend uit het schansspringen.

Ex-ploegmaat uit het schansspringen Mitja Meznar geeft Roglic een duwtje.

"Ik zag pas na de tijdrit dat ik geduwd werd door Mitja. Hij is een goede vriend en een van de jongens waarmee ik in 2007 wereldkampioen schansspringen bij de junioren ben geworden. Op het moment zelf had ik hem niet eens herkend."

 

Je eigen vrienden niet herkennen, het is tekenend voor de opperste focus waarmee Roglic de tijdrit aanvatte.

Toch nog Tour?

Als presentator Tijs van den Brink Roglic vraagt of hij na een knappe Giro nu toch niet droomt van de Tour, vult een brede Sloveense lach het scherm.

 

"Misschien ooit", antwoordt hij verlegen. "Maar dit jaar? Nee, ik wil liefst eerst naar huis. Al zal ik het daar toch nog eens vragen aan mijn vrouw", besluit hij met een knipoog.

 

Maar de kans lijkt klein dat we Roglic effectief zien aan de start in Bilbao op 1 juli. "We hebben andere plannen", zegt ploegleider Merijn Zeeman. "Het is heel verleidelijk, maar de wetten van de topsport zijn hard."

 

Roglic profiteert misschien nog van een corona-uitbraak. Zeg nooit nooit.