Ga naar de inhoud

Zulte Waregem maakt mét Vormer, Vossen en trainersduo D'Hollander-De fauw werk van terugkeer naar 1A

Zulte Waregem heeft zijn plannen uitgetekend om zo snel mogelijk weer op te klimmen naar de hoogste klasse. Ruud Vormer tekent voor twee jaar aan de Gaverbeek, ook Jelle Vossen tekent bij en Frederik D'Hollander en Davy De fauw nemen samen de sportieve touwtjes in handen.

Zulte Waregem blijft niet bij de pakken zitten na de degradatie naar de Challenger Pro League. Om zijn kern zo sterk mogelijk te maken voor de promotiestrijd volgend seizoen overtuigde het Ruud Vormer om te blijven.

 

De ex-Gouden Schoen, die sinds de winter werd gehuurd van Club Brugge, had op voorhand aangegeven dat hij niet mee zou zakken naar 1B. Maar de fusieclub wist de Nederlander dan toch te overtuigen voor een avontuur in de Belgische tweede klasse. Vormer tekende voor 2 seizoenen.

 

"Deze club hoort niet thuis in 1B en toch is het zo gelopen", vertelt Vormer op Twitter. "Dit voelt als een onafgesloten hoofdstuk voor mij. Daarom heb ik besloten om het komende jaar alles op alles te zetten om hier weer uit te komen. We gaan alles geven om terug te komen naar 1A."

 

Ook Jelle Vossen blijft Zulte Waregem trouw na de degradatie. De aanvaller, die in 2020 overkwam van Club Brugge, was al goed voor 35 doelpunten in 102 officiële wedstrijden voor Zulte Waregem. Ook hij tekent voor twee jaar bij.

 

"Ik voel me hier gewoon heel goed", vertelt Vossen. “Ik kan niet wachten om mijn steentje bij te dragen aan de sportieve ambities van Essevee voor het volgende seizoen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

D'Hollander en De fauw krijgen vertrouwen

Zulte Waregem heeft ook de architecten van de terugkeer naar 1A aangeduid. Frederik D'Hollander (47), die met nog 5 speeldagen te gaan het roer overnam van Mbaye Leye, blijft hoofdcoach. 


Hij krijgt assistentie van Davy De fauw, die de duobaan al eens deed met Timmy Simons en op het einde van het seizoen al de assistent was van D'Hollander. Ze tekenen allebei een contract van onbepaalde duur.


"Op de structuur en het enthousiasme waarmee we het vorige seizoen afsloten, willen we verder bouwen om Essevee opnieuw naar het hoogste niveau te brengen", vertelt D’Hollander. "De ontgoocheling van het voorbije seizoen moet de brandstof vormen om er dit seizoen extra hard tegenaan te gaan."

 

Ook commercieel kon Zulte Waregem goede zaken doen. Hoofdsponsors Napoleon Sports, Saxo en Patrick verlengden hun samenwerking met de fusieclub.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.