Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Union
35
0
0
0
0
0
0
2
Anderlecht
32
0
0
0
0
0
0
3
Antwerp
26
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
26
0
0
0
0
0
0
5
Cercle Brugge
24
0
0
0
0
0
0
5
KRC Genk
24
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Union
0
0
0
0
0
0
0
2
Anderlecht
0
0
0
0
0
0
0
3
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
5
Cercle Brugge
0
0
0
0
0
0
0
5
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Union
0
0
0
0
0
0
0
2
Anderlecht
0
0
0
0
0
0
0
3
Antwerp
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
5
Cercle Brugge
0
0
0
0
0
0
0
5
KRC Genk
0
0
0
0
0
0
0

LIVE titelstrijd: 3 superfans Waes/Van Roy/Krimson: "Ik ga het niet jinxen"

 zo 4 juni 2023 08:30

Elke Belgische voetballiefhebber kijkt uit naar vanavond. Dan zullen we weten wie zich tot landskampioen kroont. Herlees wat de coaches op hun persconferenties vertelden. En wat Tom Waes, Jean-Pierre Van Roy en Pat Krimson van de titelkansen van respectievelijk Antwerp, Union en Genk denken.

ontknoping titelstrijd

12:19
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
08:36

Tom Waes (Antwerp): "Ik ga het niet jinxen"

Acteur en presentator Tom Waes was vorige week op de Bosuil, toen het bij de eerste titelkans voor Antwerp misliep: "Ik ben langzaam bekomen. Het was een redelijk grote teleurstelling. Maar het moet niet altijd gemakkelijk zijn, zeggen ze."

"Ik denk dat als ze winnen, dat de Bosuil dan ontploft en blijft ontploffen, tot de ploeg van Genk teruggekeerd is en met de bus op het veld rijdt en de beker krijgt. Dat zal een feestje worden. Maar ik ga het niet jinxen, laat ons afwachten."

En als het Antwerp niet wordt, wie mag het dan wel zijn? Waes: "Dan gun ik het Union. Omdat ze vorig jaar - nog altijd redelijk onterecht, vind ik - verloren hebben van Club Brugge en eigenlijk toen al de titel verdiend hadden."

08:33

Jean-Pierre Van Roy: "Mirakel"

Brouwer Jean-Pierre Van Roy: "Vorige week is er een mirakel gebeurd op het einde van de match. Antwerp had natuurlijk moeten winnen, maar nu blijft er veel suspense: de 3 ploegen kunnen nog kampioen worden en ik denk dat dat Union zal zijn."

"Ik heb mijn eerste match op Union gezien in 1948. Ik heb Union in 4e afdeling gezien tegen ploegen als Ciney, Binche... Dit is een droom voor mij."

Als het niet Union is? "Volgens mij is Genk de beste ploeg op het einde van het kampioenschap."

08:32

Pat Krimson (Genk): "Die late kans gewoon grijpen"

DJ en muziekproducer Pat Krimson: "Het is eigenlijk een heel gek seizoen voor Genk. Ze hebben 5 à 6 basisspelers verkocht. We speelden toch een fantastisch seizoen met mooi voetbal. Met 15 punten voorsprong denk je dat het gebeurd is."

"Iedereen dacht al bijna dat Genk kampioen was. Dan hebben we het een beetje uit handen gegeven, maar in deze laatste match is er weer hoop en weer een kans. Die laatste kans moeten we gewoon grijpen."

"Van mij mag iedereen kampioen spelen. Ik vind dat zowel Antwerp, als Union een straf seizoen gespeeld hebben. Genk ook met persoonlijk het mooiste voetbal. Dus laat het Genk maar zijn." 

03/06/23
02/06/23
15:30
Wouter Vrancken
14:25

Einde persconferenties

Genoeg woorden over de titelstrijd. Zondag is het aan de voeten om te spreken. 

14:19

Er is nog altijd eergevoel als speler. Ik denk niet dat Club Brugge naar Union trekt om zomaar te verliezen.

Jelle Bataille
14:18

Er circuleren genoeg filmpjes op internet tegen ons. In West-Vlaanderen wordt er gelachen met ons. Dat maakt ons sterker als groep en staan we boven. Het motiveert ons nog meer.

Jelle Bataille
14:17

Rol van twee dagen vrijaf

"Die twee dagen vrijaf hebben wel deugd gedaan", zegt Jelle Bataille. "Dat helpt ons om de match van zondag voor te bereiden." 


"De coach is altijd rustig. Ik heb hem nog nooit zenuwachtig gezien."

14:16

Geraerts zei 50% voor Antwerp en 25% voor Union en Genk? Dat is zo slecht nog niet. Al wil ik het niet uitdrukken in percentages. De vorm van de dag en het weer zal zijn rol hebben. Ik woon er in de buurt en het is er altijd warmer. Dus zullen mijn jongens sneller zweten en dat zal gevolgen hebben voor de vermoeidheid.

Mark van Bommel
14:16
Mark van Bommel
14:14

Twijfels in de groep?

"Twijfel is niet het juiste woord. Wel teleurstelling", zegt Van Bommel over het gevoel in de groep. 


"Dat is normaal als iedereen in de stad hunkert naar de titel. Iedereen is tegen Antwerpen. Dan is het net des te mooier dat je opnieuw de kans krijgt. Ik vind het mooi dat het Antwerp tegen de rest is, daar hou ik wel van. Het voelt een beetje als Antwerp tegen de rest. Dat krijg ik toch mee via de kranten, tv en supporters."

14:13

Genk moet komen. Ik ken Wouter: die speelt altijd om te winnen. Maar dat is voor ons hetzelfde. We spelen ook al een heel seizoen agressief, goed voetbal. Of is dat niet zo?

Mark van Bommel
14:11

Dat ik in mijn eerste jaar bij Antwerp meteen meedoe voor twee prijzen, daar word je trainer voor. Dat is mooi.

Mark van Bommel
14:10

Ongetwijfeld zullen we door de reactie van het publiek wel meekrijgen wat er in Brussel gebeurt. Als wij de wedstrijd winnen... Waar staat de beker eigenlijk ergens? Moet die niet bij ons in Genk staan als nummer 1? Of gaan ze ervan uit dat we niet kampioen worden?

Mark van Bommel
14:09

Spookt Union door het hoofd?

De beelden van zondag heeft Mark van Bommel niet herbekeken. "Dat ga ik ook niet doen, want die hebben geen invloed op de wedstrijd van zondag. We hebben heel veel goede dingen gedaan, op één moment na", maakt hij een simpele analyse.

14:07

Ik heb de jongens een paar dagen vrijaf gegeven en hebben ons hetzelfde voorbereid zoals altijd. Iedereen heeft meegetraind met de groep.

Mark van Bommel
14:06

Wie is de favoriet? Volgens mij staan we bovenaan, al geeft dat geen garanties. Als we winnen, zijn we kampioen. Dat had iedereen kunnen schrijven.

Mark van Bommel
14:05

Zondag was een grote teleurstelling. Die was hartstikke groot. Ik kan wel zeggen dat ik groot en sterk ben, maar was ook zwaar teleurgesteld. Er overheen zijn, kan niet. Maar ik heb de spelers wel overtuigd dat ze door niets geks te doen het nu kunnen verwerken.

Mark van Bommel
13:55

Van Genk naar Antwerp

De babbel van het Genkse kamp zit erop. Nu is het de beurt aan Mark van Bommel in de Bosuil.

13:50

Ik ben niet nerveus. Ik ben voorbereid op elke taak die de club me voorschotelt. We zullen alles geven om ons doel te bereiken.

Joseph Paintsil
13:48

Kunnen Genk en Antwerp elkaar verrassen?

"Ik denk niet dat Mark van Bommel me nog kan verrassen, maar ik hem ook niet meer", zegt Vrancken over het tactische steekspel. "Het zal op details aankomen die de wedstrijd zullen beslissen."


"We leggen geen extra druk op onszelf. Statistisch gezien hebben wij het minst kans op de titel. De druk zou dan iets verder weg blijven. Maar als voetballer laad je je op voor dit soort wedstrijden."


"Onze kwaliteit is spelvreugde. Die moet er zondag zijn."

13:45

Los van het resultaat, denk ik dat Club zijn job zal doen. Als sportman geef je niets weg. Rik kennende, zal hij het ook niet te grabbel gooien.

Wouter Vrancken
13:44

De sfeer en de supporters waren schitterend dit jaar. Voor het seizoen wilden we als groep een synergie kweken tussen veld en tribune. Dat deden we door ons shirtje nat te maken, voor de club, fans en het logo. Dat is wat de aanhang wil. Zij geven een extra boost.

Wouter Vrancken
13:43

Kijken naar wat bij Union gebeurt? Dat kan niet, hé. We hebben zelf een wedstrijd gepland.

Wouter Vrancken
13:41

Thuis twee keer verloren van Antwerp

"Goh, speelt dat?", vraagt Wouter Vrancken zich af over de statistiek dat Antwerp twee keer kwam winnen in Genk. "We weten dat er vier hele sterke ploegen zitten in de play-off."


"Ik moet mijn spelers bedanken dat ze tot de slotspeeldag meedoen voor de titel. Ze legden goed de focus op goed voetbal brengen en niet op randzaken. Dat Antwerp de kwaliteit heeft om een wedstrijd dood te doen, weten we. Maar we hebben ze hier ook gedomineerd, tot een foutje viel, en daar zijn we gaan winnen."


"Het wordt een interessante wedstrijd. De apotheose van de play-offs wordt er een waar iedereen op hoopte. Wij hebben de kleinste kans van de drie, maar zolang die kans er is, geloven we erin."

13:40

We moeten niet zoeken naar een evenwicht in aanval. We moeten gewoon ons spel spelen zoals we dat doen vanaf dag 1. De spelers moeten doen waar ze goed in zijn. Gewoon normaal doen, zeg maar.

Wouter Vrancken
13:38

Geblesseerden? Neen, enkel Nicolas Castro heeft een pijntje. De rest trainde mee met de groep.

Wouter Vrancken
13:29

Genk aan de beurt

Na een ontspannen Karel Geraerts, schakelen we over naar Wouter Vrancken in Genk. Stijgt daar de temperatuur voor de komst van Antwerp?

12:59

Einde persconferentie

De eerste tussenstop bij Union is achter de rug. Straks om 13.30 uur volgt de persconferentie van Wouter Vrancken in Genk.

12:58
Karel Geraerts
12:56

Union nooit aan kop, tot laatste speeldag?

"Het is het allerbelangrijkste om aan het einde van de competitie bovenaan te staan", reageert Geraerts op het feit dat Union nooit op kop stond. "Dat zag je ook toen Club over Gent wipte aan het einde van de reguliere competitie."


"Wie het ook haalt: het is een verdiende kampioen. We hebben alle drie gestreden een heel jaar lang. Of het nu Genk, Union of Antwerp wordt, we moeten elkaar kunnen feliciteren voor een spannend seizoen."

12:54

De champagne? Die staat altijd koud op Union. We zullen niets te kort hebben als we winnen. We zijn heel ambitieus, dus spelen zondag voor de eerste plaats op het juiste moment.

Karel Geraerts
12:54

De stress valt heel goed mee. Iedereen is nog cool en relaxed, zoals zo vaak bij ons. Iedereen leeft ongeduldig, maar ontspannen toe naar zondag. Op dat vlak zit het goed.

Karel Geraerts
12:52

Enkel supporters van Club gunnen het Antwerp niet

"Ik heb al heel veel gehoord van supporters dat ze het Antwerp niet gunnen, maar zij staan niet op het veld", wuift Karel Geraerts de geruchten weg dat Club Brugge niet de volle 100% zal geven tegen Union. "Ik ben ervan overtuigd dat ze de wedstrijd professioneel aanvatten en willen winnen."

12:51

Siebe Van der Heyden heeft een kleine operatie ondergaan aan zijn schouder. Hij zal sowieso uit zijn voor zondag. Yorbe Vertessen trainde, net als Boniface en Teuma, apart.

Karel Geraerts
12:50

Ik wacht af hoe de geblesseerden (Teuma en Boniface) voor de dag komen morgen op de laatste training. Ze doen er alles aan om fit te zijn. Na morgen kies ik mijn 11 om de strijd aan te gaan.

Karel Geraerts
12:49

Als ik de kansen nu inschat: 50% voor Antwerp, 25% voor Union en Genk. Om de simpele reden dat Antwerp het in eigen handen heeft.

Karel Geraerts
12:47

Geraerts neemt het woord

"Vorige week mochten we niet verliezen van Antwerp, dat hebben we niet gedaan", opent Karel Geraerts. "Morgen hebben we een nieuwe kans, maar niet zelf in handen. We moeten winnen van Club, dat ons niet zomaar gaat laten doen. Ik las dat ze zich zouden laten verliezen... Maar dat is in het voetbal absoluut niet zo."


"We focussen ons op onze eigen wedstrijd, daarna kruisen we de vingers voor het resultaat in Genk."

12:46

We hebben al dingen gelezen in de pers over Club Brugge dat gekkigheden zou uithalen, maar het zijn stuk voor stuk professionals. Club gaat zijn uiterste best doen om zo goed mogelijk te spelen tegen ons.

Anthony Moris
12:43

Iedereen concentreert zich op zichzelf. We zijn niet bezig met de tegenstander. Het dringt misschien nog niet goed door wat voor een speciale kans we krijgen, we zijn allemaal gefocust op de match zelf. Niet op de gevolgen.

Anthony Moris
12:42

Deze week was niet anders dan andere. Onze voorbereiding blijft hetzelfde, ook al staat er een belangrijke match voor de deur.

Anthony Moris
12:33

Union bijt de spits af

Een eerste tussenstop is Union. Karel Geraerts zal duidelijkheid brengen over de blessures van Teuma en Boniface. Raken zijn tijdig fit voor de clash tegen Club Brugge?

10:40

Planning persconferenties

Vanaf de middag nemen alle coaches plaats voor hun wekelijkse persbabbels:


12.30 uur: Union

13.30 uur: Genk

14 uur: Antwerp

14 uur: Club Brugge

31/05/23
20:10

Fans en bestuur van Racing Genk geloven nog in de titel: "We hopen dat Brugge ons een beetje helpt"

14:30

Lynen mist titelontknoping na rode kaart

Het Disciplinair Comité heeft dinsdagavond een match effectieve schorsing en één met uitstel opgelegd aan Union-speler Senne Lynen. Het verlicht zo het voorstel van het bondsparket, maar vond niet dat er procedurefouten waren gemaakt. Union had op de zitting van het Comité gevraagd dat de procedure herbekeken moest worden. Volgens de Brusselse club was er geen tijd geweest om de zaak juist voor te bereiden omdat het voorstel van het bondsparket op een feestdag verstuurd werd. In andere zaken werd de procedure opgeschoven.

Het was in de 57e minuut dat Lynen langs achteren te hard inging op Jurgen Ekkelenkamp (Antwerp). Een tackle die bedoeld was voor de bal, raakte alleen de enkel/de zijkant van het been van de Nederlander. Scheidsrechter Erik Lambrechts schreef in zijn verslag dat de "fysieke integriteit" van Ekkelenkamp in gevaar was.

Het Comité zag geen redenen om de strafvordering van tafel te vegen en wees erop dat het doel was om het dossier op gelijke manier te behandelen, zodat er voor zondag een beslissing zou vallen. "Het gelijkheidsbeginsel werd niet met de voeten getreden", schreef het.

30/05/23
17:24

Genk neemt maatregelen om Antwerp-fans te weren uit thuisvakken

KRC Genk ontvangt op de slotspeeldag Antwerp en wil absoluut vermijden dat Antwerp-fans hun weg vinden naar de thuisvakken. Daarom treft het extra maatregelen.

"Met de ordediensten hebben we beslist om iedereen te screenen die een ticket heeft gekocht voor zondag. Bij een 30-tal supporters bleek tot nu toe duidelijk dat ze Antwerp-sympathieën hebben. Hun tickets worden geannuleerd", zegt Genk-CEO Erik Gerits.

"Daarnaast voorzien we extra stewards en extra veiligheidspersoneel in het stadion."

"Tijdens de wedstrijd zullen we de supportersgedragingen monitoren. Opvallend gedrag of uitdagingen ten aanzien van onze supporters worden niet getolereerd. We zullen niet aarzelen om die mensen uit het stadion te verwijderen."



17:05
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:33

Nathan Verboomen fluit Genk-Antwerp, Bram Van Driessche is de scheidsrechter bij Union-Club Brugge.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:18

Bij Antwerp krabbelen ze weer recht na de tik van afgelopen zondag. Fans die niet mee naar Genk reizen, kunnen de match op groot scherm bekijken op de Bosuil.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:18
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:18
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.