Jago Geerts met succes geopereerd aan pols na val in Frankrijk

Jago Geerts is woensdag geopereerd en hoopt op een spoedig herstel.

Jago Geerts (23) is gisteren met succes onder het mes gegaan aan zijn linkerpols. Zijn team Yamaha plakt voorlopig geen datum op een mogelijke terugkeer in competitie.

Jago Geerts brak zaterdag zijn linkerpols in de kwalificaties voor de Grote Prijs motorcross van Frankrijk. Hij viel in de steilste afdaling op het circuit van Villars-sous-Écot.

 

De MX2-rijder vloog over zijn stuur, maar keerde op eigen kracht terug naar de paddock. Daar voelde hij hevige pijn aan de linkerpols. Onderzoek in het medisch centrum ter plaatse bevestigde een breuk.

Geerts werd onder handen genomen door Joris Duerinkx, die enkele weken geleden ook Tadej Pogacar opereerde. De operatie, waarbij ellepijp en spaakbeen met een plaatje aan elkaar zijn gemaakt, duurde 1,5 uur met plaatselijke verdoving.

 

(Lees voort onder foto)

De komende weken zal Geerts nauw samenwerken met zijn medisch team, dat zijn vorderingen zal opvolgen en zijn revalidatieplan indien nodig zal aanpassen. Omdat de ligamenten niet geraakt zijn, zal het herstel makkelijker verlopen.

 

Zijn team plakt voorlopig geen datum op een mogelijke terugkeer in competitie voor de Belg. Al lijkt de GP van Sumbawa in Indonesië op 25 juni zijn eerste doel.

 

"Yamaha wenst Jago een spoedig herstel en kijkt ernaar uit om hem weer in actie te zien wanneer hij volledig fit is en klaar om terug te keren", klinkt het.

 

In de stand van het MX2-kampioenschap staat Geerts (nog even) op kop, met 1 punt voorsprong op de Italiaan Andrea Adamo.

BEKIJK: De val van Jago Geerts