Ga naar de inhoud

BEKIJK: Weergaloze Wiebes overvleugelt vluchters met ferme explosie in laatste rechte lijn

 za 20 mei 2023 16:44
Wiebes was opnieuw de snelste in Burgos.

SD Worx boven in Burgos, Lorena Wiebes baas in Burgos. Voor de derde dag op rij mocht de Nederlandse ploeg vieren in de vierdaagse Spaanse rittenkoers. Wiebes haalde in de laatste honderden meters de wervelwind in zich nog eens naar boven en blies alles en iedereen opnieuw omver met haar eindsprint.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het had een hattrick moeten zijn voor Lorena Wiebes.

 

De Nederlandse spurtbom van Team SD Worx toont in de Ronde van Burgos nogmaals dat ze de snelste vrouw op een fiets is. Op dag 1 kraaide ze al victorie en ook gisteren vloog ze als eerste over de meet, al werd de Nederlandse na de wedstrijd wel gedeclasseerd door een duw in de aanloop naar de streep.

 

Toch moest het speerpunt van SD Worx niet lang wachten op een nieuw streepje achter haar naam. In de bloedstollende eindfase van de derde etappe werd ze - net zoals gisteren - uitstekend gegangmaakt door haar ploeggenote, Demi Vollering.

 

Toch lag er nog heel wat werk op de plank toen Vollering uiteindelijk van de kop ging. Er zat namelijk nog een kopgroep tussen Wiebes en de streep.

 

Als een rode lap op een stier maakte ze in de laatste honderden meters nog jacht op de overgebleven vluchters. Met succes. De Nederlandse ging op en over alles en iedereen. Ze gaf haar leiderstrui zo opnieuw wat extra glans.

 

Uitslag rit 3
1. Lorena Wiebes (Ned) 113 km in 2u37'03"
2. Elisa Balsamo (Ita) z.t.
3. Sheyla Guitiérrez (Spa)  
4. Karolina Kumiega (Pol) 8"
5. Paula Maria Latriglia (Col) z.t.
Stand na rit 3
1. Lorena Wiebes (Ned) 8u22'00"
2. Chloé Dygert (VS) op 14"
3. Demi Vollering (Ned) z.t.
4. Elisa Balsamo (Ita) 19"
Ronde van Burgos vrouwen
        winnaar leider
18/05 rit 1 Quintanaortuño - Medina de Pomar 115,6 km Wiebes Wiebes
19/05 rit 2 Sotresgudo - Lerma 118,9 km Vollering Wiebes
20/05 rit 3 Caleruega - Aranda de Duero 112,7 km Wiebes Wiebes
21/05 rit 4 Tordomar - Lagunas de Neila 121,5 km Vollering Vollering
Gerelateerd: