Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Ploegleider Lotto-Dstny: "Laat ons hopen dat De Lie tegen het BK terug is"

 do 18 mei 2023 08:23
Ploegleider Kurt Van de Wouwer.

De zware val van Arnaud De Lie in de Vierdaagse van Duinkerke is een serieuze aderlating voor de ploeg van Lotto-Dstny. Ploegleider Kurt Van de Wouwer hoopt dat het goudhaantje van de ploeg zo snel mogelijk terugkeert en blikt al vooruit naar de toekomst.

"Het is een aderlating, heel zeker"

"Wat geschreven is op jullie site, klopt volledig!" Zelfs vanuit Italië volgt ploegleider Kurt Van de Wouwer sporza.be vanop de voet.

 

"Arnaud zal wel even buiten strijd zijn. Een sleutelbeenbreuk op zich kan na een operatie zeer snel genezen, maar voor die andere blessures is dat moeilijk om in te schatten op korte termijn."

 

Het uitvallen van De Lie, al goed voor 4 van de 6 overwinningen van de ploeg dit jaar, is een groot verlies voor het team. "Een aderlating, heel zeker", aldus Van de Wouwer. Maar hij preekt optimisme.

 

"Laat ons hopen dat hij tegen juli … of misschien het BK al terug is. Maar het is nu te vroeg om daar al over te speculeren."

We starten in GP Marcel Kint en Ronde van Limburg om te winnen met Caleb Ewan.

Kurt Van de Wouwer, ploegleider Lotto-Dstny

En nu we het toch over terugkeren hebben. Er zijn enkele ronkende namen die na blessures binnenkort hun rentree maken in het peloton.


Na een val in de Bredene Koksijde Classic moest Victor Campenaerts een kruis maken over zijn voorjaar. Hij liep daarbij een breukje in zijn lendenwervelkolom op. "Victor is op hoogtestage en is klaar om terug in competitie te komen, hij begint terug in de Dauphiné."

 

"Ook Thomas De Gendt, die out was met een breuk in de hand, zal via de Dauphiné opbouwen naar de Tour."


Eerst staan nog wat eendagswedstrijden in België op het programma. Circuit de Wallonie, Port Epic, GP Marcel Kint en de Ronde van Limburg. 

 

"In die laatste twee starten we met Caleb Ewan, dus het is sowieso de bedoeling om daar te winnen. Maar Dauphiné en Zwitserland zijn de grote wedstrijden waar we er moeten staan."

"Naar de Tour om rit te winnen"

Geen Ronde van Italië voor Lotto-Dstny dit jaar en daar is Van de Wouwer niet echt rouwig om. "Als je al die miserie bij elkaar telt: slecht weer, valpartijen en covid, dan zou je op den duur blij zijn dat je er niet bij bent!", lacht de ploegleider.

 

Maar dat was niet de afweging die de ploeg gemaakt had. "Drie grote rondes met onze jonge ploeg was misschien te veel van het goede en daarom hebben we gekozen om de Giro te laten vallen. Van onze kant bekeken tot hier toe nog steeds een verstandige keuze."

 

Maar het doel van het jaar is de Ronde van Frankrijk. "Ik wil nog niet vooruitlopen op de selectie, maar het is sowieso de bedoeling om daar met Caleb Ewan te proberen een rit te winnen."

Ik wil nog niet vooruitlopen op de selectie maar het is sowieso de bedoeling om met Caleb Ewan proberen een Tourrit te winnen

"Caleb staat nog steeds op 0 zeges, maar daar hopen we zo snel mogelijk  verandering in te krijgen."


Daan De Wever, de sterke man achter sponsor Dstny zei alvast onlangs in een interview: "Als we geen rit in de Tour winnen dan is het een kloteseizoen.” Klare taal.

 

"De Tour is de laatste jaren zo groot geworden, zeker voor de sponsors, dat ik die uitspraak wel kan begrijpen", beaamt Van de Wouwer. "Maar we hebben een heel goed voorjaar gereden en ik denk dat, als we met Ewan in de ploeg en enkele vrijbuiters naar de Tour gaan, we zeker ritwinst moeten ambiëren."

Gerelateerd: