Ga naar de inhoud

Samen uit, samen thuis: luitenant Michael Schär volgt Greg Van Avermaet in afscheidstournee

 di 16 mei 2023 15:34
Greg Van Avermaet en Michael Schär waren onafscheidelijk.

Na Greg Van Avermaet heeft ook zijn vaste luitenant en kamergenoot Michael Schär zijn afscheid aangekondigd. De Zwitser stopt net zoals de olympische kampioen aan het einde van het seizoen.

Michael Schär en Greg Van Avermaet waren de Siamese tweeling van het peloton.

 

De Zwitserse wegkapitein reed sinds 2011 altijd in dienst voor Van Avermaet. De twee leerden elkaar kennen bij het Zwitserse BMC, waar Schär onze landgenoot naar zijn grootste successen loodste.

 

Zo won Van Avermaet aan de zijde van zijn Zwitsers windscherm 2 keer de Omloop, Gent-Wevelgem, de E3 Harelbeke en met Parijs-Roubaix zelfs een monument.

 

(Lees verder onder de foto)

Greg Van Avermaet was in het peloton vaak aan de zijde van Michael Schär te vinden.

"Wat een ongelofelijke reis is het geweest. Ik ben trots op wat we samen bereikt hebben", schrijft Schär in een statement op Instagram. 

 

"Aan het einde van het seizoen kijk ik ernaar uit om meer tijd door te brengen met mijn twee zoontjes. Maar tot het zover is, zal ik mij helemaal leegrijden voor de ploeg." 

 

Schär en Van Avermaet konden het zowel op als naast de fiets goed met elkaar vinden. Zo deelden ze steevast de kamer tijdens wedstrijden en trainingsstages. 


Een veelwinnaar was Schär allerminst. De tempobeul schikte zich dan ook vrij snel in een schaduwrol als knecht. En als hij dan eens in de schijnwerpers kwam, was dat eerder ongelukkig. 


Denk maar aan "Bottlegate". Twee jaar geleden werd Schär tijdens de Ronde van Vlaanderen prompt uit koers genomen nadat hij zijn bidon looste op een plaats waar dat niet mocht. 

Michael Schär volgde zijn kopman ook naar het Poolse CCC.

De mededeling van Schär:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: