Ga naar de inhoud

Reims-doelpuntenmachine Folarin Balogun verkiest de VS boven Engeland

 di 16 mei 2023 18:07

De Verenigde Staten hebben de strijd gewonnen om Folarin Balogun, een van de sensaties in de Ligue 1 dit seizoen. De huurling van Arsenal was dit seizoen al goed voor 19 goals bij het Reims van Will Still. Hij kwam de voorbije jaren ook uit voor de beloften van Engeland, maar kiest nu toch voor zijn geboorteland Amerika.

Geen enkele speler onder 21 jaar scoorde dit seizoen al vaker dan Folarin Balogun in de grote competities. Hij zet zich zo als een van dé beloften van het Europese voetbal op de kaart.

Maar Balogun wil ook schitteren op het internationale toneel en dat zal niet voor Engeland zijn. De spits kwam de voorbije 5 jaar uit voor de jeugdteams van Engeland. Zo scoorde hij in 13 interlands bij de U21 7 keer.

Toch is het niet Engeland maar de Verenigde Staten die met Balogun naar het bal mogen. De Reims-aanvaller werd geboren in Brooklyn, maar hij verhuisde op zijn 2e al naar Engeland.

 

"Uiteindelijk was het een no-brainer. Hier voel ik me het meeste thuis", zegt Balogun. "De VS vertegenwoordigen betekent meer dan mensen kunnen beseffen. Het is een eer en vervult mij met trots. Ik wil er alles aan doen om voor successen te zorgen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.