Transfers JPL: Siquet jaartje langer bij Cercle, Wellenreuther definitief naar Feyenoord

De uitleenbeurt van Siquet aan Cercle werd een succes.

De voetbalcompetitie nadert haar ontknoping, maar toch hebben de verschillende technisch directeurs en CEO's nu al hun blik op volgend seizoen gericht. Op deze pagina lees je alles over de zomerdeals van onze eerste- en tweedeklassers.

transfers Jupiler Pro League, zomer 2023

 1. 18 uur 50. Wellenreuther definitief naar Feyenoord. Feyenoord neemt Timon Wellenreuther definitief over van Anderlecht. De Duitse doelman werd afgelopen seizoen al gehuurd door de Nederlandse kampioen, voor wie hij 9 matchen speelde. Die aankoopoptie in het huurcontract wordt nu gelicht. Wellenreuther tekent in Rotterdam een contract voor 2 seizoenen. .
 2. 14 uur 21. Belofte-international Siquet extra jaar bij Cercle. Hugo Siquet speelt ook volgend seizoen voor Cercle Brugge. De Belgische belofte-international wordt voor één extra seizoen gehuurd van Freiburg, zo maakte de club vrijdag bekend. De 20-jarige rechtsachter werd in januari op huurbasis overgenomen van de Duitse club en was in veertien competitiewedstrijden goed voor twee goals en twee assists. Siquet ziet zijn huurperiode nu verlengd worden en zal dus ook volgend seizoen de kleuren van Cercle Brugge verdedigen. Siquet is een jeugdproduct van Standard en mocht in november 2020 zijn debuut maken in het eerste elftal. In januari 2022 maakte hij de overstap naar Freiburg waar hij zich niet wist door te zetten. Jacky Mathijssen nam Siquet vrijdag op in zijn 23-koppige selectie voor het EK voor beloften in Georgië en Roemenië (21 juni - 8 juli). .
 3. 02-06-2023.
 4. 17 uur 34. Teixeira (STVV) keert terug naar eigen land. STVV heeft afscheid genomen van Jorge Teixeira. De Portugese verdediger keert terug naar zijjn vaderland en gaat spelen bij tweedeklasser Aves Futebol Sad. De 36-jarige Teixeira verbleef 6 seizoenen op Stayen. "Hij was een speler op wie je altijd kon rekenen", meldt STVV.  In 139 wedstrijden stond hij in totaal maar liefst 11.303 minuten op het veld voor STVV. Daarin scoorde hij 6 goals. "Ook naast het veld was hij een publiekslieveling", schrijft STVV. "Niet in het minst bij de vrouwelijke aanhang, die hem onlangs nog tot Mister STVV (de knapste STVV-speler) verkoos." .
 5. 15 uur 12. Eerste zomeraanwinst voor KAA Gent. KAA Gent heeft met Keegan Jelacic zijn eerste nieuwkomer voor volgend seizoen te pakken. De 20-jarige Australiër ondertekende een contract voor 3 seizoenen. Jelacic komt over van Perth Glory, bij wie hij dit seizoen zijn eerste minuten in de Australische eerste klasse kon verzamelen. In totaal was de middenvelder in 22 wedstrijden goed voor twee goals en vier assists.  "We zijn heel blij met de komst van Keegan Jelacic. Keegan is een mobiele en dynamische speler met een sterke technische basis. Tijdens zijn doorbraakseizoen in de Australische A-League werd hij op meerdere aanvallende posities ingezet", weet hoofdscout Samuel Cardenas. .
 6. 30-05-2023.
 7. 10 uur 23. Titularis Bauer verlaat STVV. De Duitse verdediger Robert Bauer zet zijn carrière verder in Saoedi-Arabië bij Al Tai. Dat maakte hij zelf bekend op sociale media. De 28-jarige Bauer was de voorbije twee seizoenen een vaste waarde bij Sint-Truiden. Hij liet eerder dit seizoen al weten zijn contract op Stayen niet te willen verlengen. Bauer streek in september 2021 neer in Sint-Truiden. Hij speelde sindsdien 49 wedstrijden voor de Kanaries, waarin hij een keer scoorde en een assist gaf. Onder zijn landgenoot Bernd Hollerbach als coach was Bauer steevast een titularis in het centrale drietal in de defensie. Al Tai staat momenteel achtste in de tussenstand van de Saoedische Premier League. Er zijn nog twee speeldagen af te werken. Met Guy Mbenza (ex-Cercle Brugge en Antwerp), Collins Fai (ex-Standard) en Knowledge Musona (ex-Oostende, Anderlecht, Lokeren en Eupen) staan er al enkele oude bekenden van de Jupiler Pro League op de loonlijst. .
 8. 27-05-2023.
 9. 13 uur 32. Oulare zet carrière voort bij Lierse K. Obbi Oulare promoveerde met RWDM naar de eerste klasse, maar stijgt niet mee. De 27-jarige spits, die 1,5 jaar gehuurd werd van de Engelse club Barnsley, miste door een gescheurde kruisband bijna het hele seizoen. Hij speelde maar 12 minuten mee. De komende 2 seizoenen zal de ex-spits van o.a. Club Brugge, Antwerp en Standard zijn geluk beproeven in Lier. Lierse K. nam hem over van Barnsley en legde hem voor 2 seizoenen vast. .
 10. 13 uur 32.
 11. 25-05-2023.
 12. 19 uur 01. Romeo Vermant blijft tot 2026 bij Club Brugge. Club Brugge heeft het contract van Romeo Vermant opengebroken tot 2026. Vermant (19) speelt sinds 2009 bij Club Brugge en stroomde in via de U7. Hij doorliep alle jeugdreeksen en maakte uiteindelijk zijn profdebuut in 2021 toen Club NXT voor het eerst in 1B aantrad.  Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt waardoor hij halverwege dit seizoen definitief mocht aansluiten bij de A-kern en debuteerde op Kortrijk. Afgelopen weekend gaf de aanvaller nog de assist op de 2-0 van Nielsen tegen Antwerp.  Romeo is de zoon van ex-Clubspeler Sven Vermant. Ook zijn grootvader Eric Van Vyve en overgrootvader Marcel Van Vyve speelden in de Club-kleuren. Nu ziet hij zijn goede prestaties beloond worden met een contract tot 2026 bij Club. .
 13. 23-05-2023.
 14. 16 uur 54. Charleroi heeft Sloveense rechtsbuiten beet. Sporting Charleroi heeft vanmiddag de 23-jarige Sloveen Zan Rogelj binnengehaald. Hij komt over van het Oostenrijkse WSG Tirol. Rogelj is een rechtsbuiten die ook op rechtsachter uit de voeten kan. Afgelopen seizoen maakte de flankaanvaller drie goals en gaf hij één assist in 28 wedstrijden. Hij heeft ook al drie optredens voor de nationale ploeg van Slovenië achter zijn naam staan. De jonge winger tekende een contract tot juni 2027. .
 15. 17-05-2023.
 16. 20 uur 30. Westerlo strikt Australische international. KVC Westerlo heeft een versterking voor volgend seizoen beet. De Australiër Jordan Bos komt over van Melbourne City, zo bevestigde de club maandag. Bos is een 20-jarige linkervleugelverdediger en wordt volgens Westerlo beschouwd als een van de grootste jonge talenten van Australië. Bij Melbourne was hij vorig jaar goed voor twee goals en vijf assists in 25 competitiewedstrijden. In maart maakte Bos ook zijn debuut voor de nationale ploeg in een oefenwedstrijd tegen Ecuador. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen bij de Kemphanen. "Ik ben erg blij met deze transfer naar KVC Westerlo", aldus Bos in een eerste reactie. "Het is een geweldige kans voor mij om in Europa te spelen en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met mijn nieuwe teamgenoten." .
 17. 15-05-2023.
 18. 13 uur 07. Sterkhouder blijft bij Racing Genk. Racing Genk heeft middenvelder Patrik Hrosovsky laten bijtekenen tot medio 2025. De 31-jarige Slovaak is al het hele seizoen een sterkhouder bij de Limburgers. Het vorige contract van Hrosovsky liep eind volgende maand af. Genk had nog een optie om de overeenkomst met een jaar te verlengen en deed daar nog een extra jaar bij. Hrosovsky speelde dit seizoen liefst 99 procent van de wedstrijdminuten, oftewel 38 van de 39 duels. Samen met Bryan Heynen is hij de vaste tandem op het middenveld. "Ik ben super tevreden met een verlengd verblijf bij deze club", zegt Hrosovsky in een eerste reactie. "Zowel binnen de club als door de supporters voel ik mij enorm geapprecieerd. Dit is niet enkel een keuze van het verstand, maar ook van het hart. Mijn vrouw woont hier graag. Mijn zoontje gaat hier ook naar school vanaf september. Genk is mijn thuis." De Slovaak kwam in de zomer van 2019 toe in de Cegeka Arena en telt sindsdien 139 partijen op zijn actief. Hij won met de Limburgers de Beker van België in 2021. Hrosovsky is pas de tweede speler van boven de dertig jaar die de laatste tien jaar zijn contract verlengt bij Genk. Danny Vukovic en Igor De Camargo waren de enige spelers die hem voorafgingen. "Dat zegt voor mij twee dingen. Ten eerste dat Genk de ideale opleidingsploeg is en blijft binnen ons land en daarbuiten en de ideale springplank vormt voor jonge talenten richting de Europese (sub)top. En daarnaast toont het de enorme impact die Patrik op onze jonge kern heeft. Binnen de kleedkamer en op het veld is hij met zijn ervaring een drijvende kracht van de ploeg en een verbindende figuur tussen de club en onze supporters", klonk het bij Head of Football Dimitri de Condé. .
 19. 09-05-2023.
 20. 15 uur 12. Profcontract voor Diallo, die naar RSCA Futures schuift. Anderlecht heeft een profcontract klaargelegd voor Amadou Diallo, een 18-jarige flankaanvaller. Hij speelt sinds 2018 bij paars-wit en wordt er nu dus profvoetballer. Hij zette zijn handtekening tot juni 2025. In het eerste elftal zal je hem wellicht (nog) niet meteen zien. Hij zal komend seizoen bij de RSCA Futures in 1B spelen. In die competitie scoorde hij dit seizoen trouwens al tegen SK Beveren in december 2022. Sportief directeur Jesper Fredberg: "Amadou verdient deze kans. De Challenger Pro League is het ideale platform om talenten als Amadou te lanceren." .