Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Jasper Philipsen: "Superbelangrijke zege, want dit is een van de koersen van het jaar voor een sprinter"

 wo 5 april 2023 17:52

Voor de 2e keer in zijn carrière was Jasper Philipsen de beste in de Scheldeprijs in Schoten. Met dank ook aan Mathieu van der Poel. "Zoiets kan alleen met hem."

Het leek een makkelijke zege, maar de benen van Jasper Philipsen zeiden ongetwijfeld iets anders. "Het is nooit makkelijk, maar de ploeg heeft het zo makkelijk mogelijk gemaakt."

 

"Het was heel mooi om te zien dat ze van zo ver het initiatief namen. Ik dacht dat het vrij ambitieus was, maar we konden het nog net rekken tot de finish."

 

"Mathieu (van der Poel) deed nog een enorm lange beurt. Zoiets kan hij alleen. En dan was er op het einde de ervaring van Ramon (Sinkeldam) en Jonas (Rickaert). Zij maken het vrij comfortabel in de hectiek."

 

"Voor mij is deze zege superbelangrijk. Als sprinter is dit een van dé wedstrijden van het jaar. Ik schrijf deze dan ook hoog aan."

 

Zondag sluit Philipsen zijn voorjaar af met Parijs-Roubaix, een koers die hem in de jeugd bijzonder goed lag. "We zien zondag wel wat er gebeurt. Mathieu is sowieso supergoed. We proberen hem naar de zege te leiden."

Thijssen (5e): "Er zat meer in"

  • Sam Welsford (2e): "Vorig jaar 3e, nu 2e. Misschien kan ik volgend jaar dan winnen? Chapeau in ieder geval voor Jasper Philipsen en Alpecin. Zij reden een sterke finale. In zo'n sprint kan het eigenlijk alle kanten uit. Eén andere beslissing en het resultaat is misschien anders. Ik ben blij met mijn 2e plek, maar je kunt nooit helemaal tevreden zijn als je 2e bent."

  • Gerben Thijssen (5e): “Ik kwam van heel ver. Ik denk dat er iets meer inzat, maar ik toon dat ik een heel snelle sprint had. Als ik goed afgezet word, was het podium mogelijk. Ik moest mijn eigen weg zoeken. 5e is niet slecht, maar er zat meer in. Het was een heel hectische en moeilijke sprint, maar ik toon dat ik snelheid in mijn benen heb. Ik mag nu ook zeggen dat ik ook zondag Roubaix mag rijden, daar kijk ik echt enorm naar uit.”
Gerelateerd: