Ga naar de inhoud

Caleb Ewan en Arnaud De Lie kunnen rekenen op ex-Ineos-renner in sprinttrein

 di 4 april 2023 13:37
Chris Flawless
Chris Lawless koerste 3 jaar voor Team Sky/Ineos.

Lotto-Dstny heeft de Britse renner Chris Lawless opgevist. De 27-jarige sprinter komt uit voor de opleidingsploeg en zal ook regelmatig met de A-ploeg meekoersen.

Van 2018 tot en met 2020 koerste Chris Lawless voor Team Sky/Ineos. Hij reed er naar zeges in de Ronde van Yorkshire en Coppi e Bartali en ereplaatsen in de Scheldeprijs en de Ronde van Wallonië.

 

Daarna verhuisde Lawless naar Team Total Direct Energie om dit jaar via het continentale team AT85 de overstap te maken naar Lotto - Dstny.

 

"Lawless reed in het verleden bij enkele gerenommeerde profteams en zal nu zijn ervaring delen met de renners van het Lotto-Dstny Development Team. De Brit zal daarnaast ook worden ingezet in koersen met het ProTeam", geeft het Belgische team mee.

 

"Chris zijn sterktes bevinden zich vooral in de sprintvoorbereiding, maar hij kan ook zijn mannetje staan in de eendagsklassiekers", weet sportief manager Kurt Van de Wouwer.

 

"Ik zal toppers als Caleb Ewan en Arnaud De Lie bijstaan waar mogelijk", zegt Lawless. "De eendagsklassiekers en sprintkoersen zijn de wedstrijden die met het beste liggen."

 

"Uiteraard wil ik ook tonen waar ik zelf nog tot in staat ben, maar de focus ligt op het delen van mijn ervaring binnen het team."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.