Ga naar de inhoud

Voorzitter Bart Verhaeghe glundert: "Simon staat voor wat Club Brugge is"

Eindelijk nog eens feest voor Club Brugge. In Antwerpen vierde de delegatie van blauw-zwart op gepaste wijze de Gouden Schoen van Simon Mignolet. Ook voorzitter Bart Verhaeghe glunderde: "Hopelijk geeft dit de groep extra vertrouwen."

Het is nog altijd één van de strafste stunts in zijn periode bij Club Brugge. In 2019 slaagde Bart Verhaeghe erin om Simon Mignolet terug te halen naar België uit Liverpool.

 

Een transfer die de voorzitter van blauw-zwart zich vier jaar later nog geen seconde beklaagd heeft. De bekroning van gisteren onderstreepte het succes van de deal nog eens.

 

"Simon heeft dit zelf afgedwongen", aldus Verhaeghe. "Als doelman moet je sowieso extra je best doen om zo'n prijs binnen te halen. We zijn dankbaar en vereerd dat Simon daarin geslaagd is."

 

"Hij staat voor alles wat Club Brugge is", ging de voorzitter verder. "Iemand die met beide voeten op de grond staat. Simon blijft nuchter bij hoogtes én laagtes."

 

"Het is een harde werker, professional en mooie mens. We zijn ervan overtuigd dat Simon nog vele jaren bij ons voor de boeg heeft."

Simon blijft nuchter bij hoogtes én laagtes.

Bart Verhaeghe

Hopelijk voor Verhaeghe en co beginnen die wel niet zo woelig als 2023. Door de lange zegeloze reeks pakken er voor het eerst sinds lang donkere wolken samen boven Jan Breydel - zelfs de top 4 is geen zekerheid meer.

 

"We zijn dat niet gewoon, maar kunnen dat wel plaatsen", relativeerde de sterke man van blauw-zwart. "We kennen de redenen achter de mindere prestaties. Nu gaan we gewoon hard werken en ons best doen. Hopelijk geeft de Gouden Schoen van Simon ons wat extra vertrouwen."

En wat met de nieuwe bondscoach?

Bart Verhaeghe is lid van de taskforce die de nieuwe trainer van de Rode Duivels moet vinden. "Jammer genoeg mag ik daar niks over zeggen", grijnsde Verhaeghe.


"Maar het dossier is in goeie handen en een gans team doet zijn best om alles tot een goed einde te brengen. We geloven 200% in het talent dat aanwezig is bij de Duivels, die verdienen een goeie bondscoach. We werken eraan in alle rust en sereniteit."