7. Aalst 8-10 26
8. Bergen 7-11 25
9. Luik 6-12 24
10. Brussels 4-14 22

In de eerste fase van de BNXT League spelen de Belgische en Nederlandse clubs een heen- en terugronde binnen de eigen landsgrenzen. De top 5 in België plaatst zich voor de Elite Gold-ronde met de top 5 van Nederland. De overige clubs gaan naar de Elite Silver-ronde.

BNXT League: Oostende veegt de vloer aan met hekkensluiter Brussels, Mechelen wordt co-leider

za 28 januari 2023 22:45
Oostende was duidelijk te sterk voor Brussels.

Het is drummen in de bovenste regionen van de BNXT League. Aan Belgische zijde naderen Limburg United en Oostende tot op een punt van leider Charleroi, dat nu Mechelen naast zich moet dulden. Volg de speeldag hier op de voet.

Oostende blijft aanklampen bij top

101-54. Oostende heeft vanouds uitgehaald tegen Brussels. De hekkensluiter kon in het eerste quarter nog aanklampen, maar stond bij de rust al 21 punten in het krijt. De thuisploeg duwde door en rondde de kaap van 100 punten. Het houdt zo de kloof met de co-leiders minimaal.

Een van die co-leiders is Mechelen, dat ging winnen in Bergen. In het tweede quarter maakten de Mechelaars het verschil in de wedstrijd. Uiteindelijk ging de thuisploeg met 67-80 voor de bijl. Charleroi blijft leider, maar moet Mechelen na overtime-verlies naast zich dulden in de stand met 25 punten.

Tot slot wipte Antwerp Luik voor een tweede keer in drie dagen tijd. Een non-prestatie in het derde quarter deed de thuisploeg nog even bibberen. Uiteindelijk werd het 84-64 in Antwerpen, goed voor een 7e zege op rij.

Aalst verslaat leider Charleroi na verlenging

Leider Spirou Charleroi heeft vrijdag na een verlenging een 86-80 nederlaag geleden bij Aalst in de BNXT League basketbal. Limburg United trok met 80-76 aan het langste eind tegen Leuven Bears, eveneens na een verlenging.

Okapi Aalst keek bij de rust tegen een 44-50 achterstand aan in het Forum. Na de pauze knabbelden de Oost-Vlamingen aan de achterstand, na het vierde kwart gaf het scorebord 78-78 aan. In de verlenging haalde Aalst het met 8-2. Jordan Walker was bij de thuisploeg goed voor 18 punten.

Limburg United zag Leuven Bears uitlopen in het tweede kwart (13-21). De bezoekers hadden bij de rust een tienpuntenkloof beet: 34-44. Toch bleek die niet geruststellend, want dankzij een sterk slotkwart (22-11) wist Limburg United een verlenging af te dwingen: 66-66. Daarin bleken de Limburgers nipt sterker (14-10). Alexander Stein was de uitblinker bij Limburg United met 26 punten, Brevin Pritzl bij Leuven Bears met 28 punten.

In het Belgische luik van de BNXT League blijft Spirou Charleroi (10z-5n) aan de leiding met 25 punten. Limburg United (9z-6n) deed een goede zaak in de strijd voor een plek in de top vijf, die mag deelnemen aan de Elite Gold. Het is nu tweede met 24 punten. Aalst (7z-9n) staat op de vierde stek met 23 punten.