Ga naar de inhoud

Alaphilippe na de prikjes van Lefevere: "Zijn uitspraken veranderen niets aan mijn motivatie"

 di 24 januari 2023 16:54
Alaphilippe
Julian Alaphilippe, voor het eerst sinds lang zonder zijn regenboogtrui.

Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step) begint morgen aan zijn seizoen in de Challenge Mallorca. In de aanloop zette zijn manager Patrick Lefevere de tweevoudige wereldkampioen tot twee keer toe op scherp. Alaphilippe reageert sereen.

"We hebben een gesprek gehad dat aan de ribben is blijven kleven. Als je betaald wordt zoals Julian, dan is dat om te presteren."

Zoals gewoonlijk wikte Patrick Lefevere zijn woorden niet toen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn Franse kopman aan bod kwam. Toen Julian Alaphilippe vervolgens ontkende dat er effectief zo'n gesprek is geweest, kon Lefevere niet anders dan opnieuw reageren.

 

"Dat gesprek is er wél geweest. Zijn vrouw en zijn zaakwaarnemer waren er zelfs bij", vertelde Lefevere op Velofollies aan Sporza. "Ik heb hem gezegd dat hij zich niet kon blijven wegsteken achter ziektes en valpartijen. Dat is de koele waarheid."

 

Aan de vooravond van de Challenge Mallorca, de koers waar Alaphilippe aan zijn seizoen begint, werd het topic uiteraard ook aangeraakt. En nu is de Fransman een stuk voorzichtiger in zijn uitspraken.

 

"Patrick en ik zijn altijd heel transparant geweest tegenover elkaar. Dat is al vanaf het begin zo, dat was zo toen het goed ging en dat is nu ook zo wanneer het wat minder gaat."

 

"De uitspraken die Patrick gedaan heeft, zullen niets veranderen aan mijn manier van werken en mijn motivatie", probeert Alaphilippe het brandje te blussen.

Patrick en ik zijn altijd heel transparant geweest tegenover elkaar. Zowel toen het goed ging als toen het minder ging.

Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step)

"Ik voel totaal geen druk, ik was nog nooit zo bevrijd"

Alaphilippe zegt zelf dat hij in 2023 vooral "het plezier in koersen wil terugvinden". "Vorig jaar geraakte ik in een vicieuze cirkel van tegenslagen. Dat werd dan ook nog eens uitvergroot in de pers."

 

"Ik wil er alles aan doen om alles weer recht te zetten. Maar dat wil niet zeggen dat ik extra druk voel. Ik ben zelfs nog nooit zo ontspannen en bevrijd aan een seizoen begonnen."

 

"In de winter heb ik de fiets even helemaal uit mijn hoofd kunnen zetten. Ik heb tijd doorgebracht met mijn familie om mezelf weer terug te vinden. Ik weet niet of het komt omdat ik de regenboogtrui niet meer draag of omdat ik zo'n goeie winter achter de rug heb, maar ik voel totaal geen druk. Ik ben enkel supergemotiveerd."

Gerelateerd: