Ga naar de inhoud

Ex-triatlete Tine Deckers wordt bondscoach van België op weg naar Parijs 2024

 ma 23 januari 2023 17:21

De Belgische triatleten zullen in de aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs in 2024 kunnen rekenen op Tine Deckers. De ex-triatlete wordt bondscoach. Deckers stopte zelf in 2020 met de sport. "Ik wil ervoor zorgen dat de olympische triatleten zich kunnen focussen op hun sportieve prestaties."

Op haar 42e stopte Tine Deckers zelf als triatlete. Ze won onder andere 5 keer de Ironman in Nice. Haar jarenlange ervaring zal ze nu gebruiken in haar nieuwe functie als bondscoach. Deckers gaat de olympische triatleten ondersteunen, net als de ploeg in de mixed relays.

 

Ze zal vooral een ondersteunende rol spelen voor de atleten, zowel op logistiek als op menselijk vlak, en zal optreden als tussenpersoon tussen de atleten, trainers, stafleden en organisatoren.

 

"Ik zal mijn functie uitoefenen met dezelfde motivatie en gedrevenheid als mijn actieve carrière als triatlete. Ik zal mijn ervaring ten dienste te stellen van alle Belgische olympiërs, zodat zij zich optimaal kunnen focussen op hun sportieve prestaties."

 

Het doel van de Belgen in Parijs is duidelijk: ze willen er medailles halen.