Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

David Goffin hervat competitie na ziekte in Australië: "Kon amper op mijn benen staan"

 ma 23 januari 2023 20:22
Goffin is hersteld van zijn ziekte in Australië.

Het tennisseizoen is met een valse noot begonnen voor David Goffin. De Belgische nummer 1 in het mannentennis moest forfait geven op de Australian Open door een voedselvergiftiging. Een week later hervat hij de competitie op het Challengertoernooi van Louvain-la-Neuve.  "Ik heb weer energie."

Voedselvergiftiging

David Goffin (ATP-50) neemt deze week met een uitnodiging deel aan de BW Open, het Challengertoernooi in Louvain-la-Neuve. Goffin begint zijn toernooi woensdag met een duel in de eerste ronde tegen Kimmer Coppejans (ATP-220). 

 

Goffin moest begin vorige week op de Australian Open forfait geven voor zijn eerste ronde door ziekte."Het gaat intussen beter", zei Goffin maandag op een persbabbel in Louvain-la-Neuve. 

"Ik had de dag voor mijn wedstrijd last van een voedselvergiftiging. Ik kon 48 uur nauwelijks op mijn benen staan. De ochtend van mijn wedstrijd had ik 38 graden koorts. Ik moest een beslissing nemen en dat was niet spelen."   


"Sinds twee dagen train ik weer", ging hij verder. "Ik heb veel energie en wil hier presteren. Het was heel logisch voor mij om naar hier te komen. Ik wil zo ver mogelijk raken in het toernooi, maar er zijn veel goede spelers aanwezig, dus makkelijk wordt dat niet."    

Gerelateerd:

Voorbereiding op Davis Cup

In de eerste ronde treft hij met Kimmer Coppejans een landgenoot. "Dat is heel leuk", aldus Goffin. "We kennen elkaar goed en trainen vaak samen. Op het circuit speelden we nog maar een keer tegen elkaar." 


De Belgische nummer één in het mannentennis bereidt zich in Louvain-la-Neuve ook voor op de Davis Cup-confrontatie van België in en tegen Zuid-Korea op 4 en 5 februari.


"Als ik ver had kunnen doorstoten op de Australian Open, had ik misschien rechtstreeks naar Zuid-Korea kunnen gaan. Maar dat was niet het geval en dus was het logisch terug naar België te komen."


"Het is bovendien leuk een toernooi af te werken, dat is altijd beter dan trainen. Na Zuid-Korea kom ik ook nog een weekje terug naar België, vooraleer de toernooien in Rotterdam en Marseille te spelen", besloot hij.

Het is leuk om een toernooi te kunnen afwerken, dat is altijd beter dan trainen

David Goffin
Gerelateerd: